Olet täällä

Anonymous (ei varmistettu)
64

Kun sairastuin keliakiaan, niin menin hetkellisesti sekaisin siitä, että en saanut enää syödä rakastamaani Elovenan kaurahiutaleita. Olen aina ollut hyvin nirso kaurahiutaleiden ja puuron suhteen. Mikään muu hiutale ei mulle kelvannut ennen keliakiaa kuin Elovena. Kun sitten keliakia tuli ja sotki mun ruokailutottumukset, niin tuli hetkellisesti tai oikeastaan aika pitkäksikin aikaa mulle vähän tenkkapoo meininki, että mitäs nyt. Testasin kaikki markkinoilla olevat gluteenittomat kaurahiutaleet, eikä mikään hiutale ollut mun mieleeni. Mä en vaan saanut puurostani samanlaista kuin rakastamastani Elovenasta. Ronkeli mikä ronkeli. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Pari vuotta opettelin sitten olemaan ilman puuroa, kunnes elämääni astui sitten hän, joka muutti elämäni. Tämä mun tuttavuuteni oli Urtekramin pienihiutaleinen kaurahiutale. Itselleni se on jostain syystä ainoa hiutale, jossa puuron koostumus on sellainen kuin tuo mun aiempi suosikkini ennen keliakiaa. Mun puuroni täytyy olla kiinteä, se ei saa olla irtonainen, hiutalen pitää olla pientä, se ei saa olla isoa. Mä olen niin vaativa ja ehdoton tässä asiassa.  Olin siis onnellinen kun lopulta löysin tämän itselleni täydellisen hiutaleen. Oli kuin aurinko olisi taas alkanut paistamaan mulle. 

Kaupassa tilanne on se, että jos jossain kaupassa ei ole hiutaletta myynnissä, niin vaihdan kauppaa ja mikään muu ei kelpaa edes väliaikaisesti tilalle. Sitten teen kaikkeni, että saan kauppiaan ottamaan tätä parasta hiutaletta mun omiin vakikauppoihin, jos sitä ei ole ollut saatavilla. 

Puuroannokset on minulle kuin taideteoksia. Koristelen puuroni joskus humoristisesti, joskus teen niistä visuaalisesti syötävän näköisiä annoksia. Minut tunnetaan hyvin instagramissakin aikamoisena puurotaiteilijana. Kauneus on puoliruokaa myös puurossa. Miksi syödä puuroa, joka vaan on,  kun voi syödä samalla visuaalisesti kaunista ruokaa. 

Välistä minultakin kysytään, että käykö minulle kaura? Niin vastaus on, että puhdas kaura käy. Täytyy vielä kyllä lisätä, että aina voi olla jotain yksittäistapauksia keliaakikoissakin, joille kaura aiheuttaa jotain oireita. 

Mikä on sitten gluteeniton kaura?

Keliaakikolle soveltuva kaura on oltava erityisesti viljelty. Sen pitää olla käsitelty niin, että missään vaiheessa se ei ole joutunut kosketuksiin vehnän, ohran tai rukiin kanssa eli se ei saa olla kontaminoitunut. Keliaakikon elintarvikkeisiin käytettävän kauran gluteenipitoisuus saa olla enintään 20 mg/kg. Gluteenittoman kauran viljelemisessä on säännöt, joissa samalla pellolla, jossa gluteenitonta kauraa viljellään ei ole kahteen vuoteen saanut viljellä gluteenia sisältäviä viljoja.

Puuro on niin parasta. 

Maiju

Kommentit

doxycycline 20 mg cost - doxycycline 20 mg coupon can you buy doxycycline over the counter in mexico
sildenafil 100 canadian pharmacy - sildenafil 100mg generic can you buy sildenafil over the counter in uk

Sivut

Lisää uusi kommentti