Olet täällä

keliaakikko joulupöydässä

0

Tässä on ehtinyt sattua ja tapahtua kaiken näköistä viime postauksestani. Joulu on taputeltu ja aloitettu uusi vuosi. Me lähdettiin mun siskon kanssa 365 päivää kestävään herkkulakkoon. Päivä 20/365, aloitettiin siis loppiaisena. Olo on ollut tosi hyvä. Turha ruokahalu on lähtenyt ja ongelmat vatsan kanssa siirtyneet taka-alalle. Oudointa tässä on se, että mun ei tee mieli edes sokeria tai rasvaa. 

42

Gluteeniton leipominen saatika ruoan laitto ovat molemmat minulle täysin vieraita asioita. Tavallaan totuttelen edelleen ajatukseen keliakiasta. En kuitenkaan ikuisesti voi välttää tuota punaista vaatetta, nimittäin leipomista. Ruokaa voi vielä jotenkin väsätä, mutta leipominen ei kuulu millään tasolla osaamisalaani. 

47

Enää muutama yö jouluaattoon! Se tuntuu ihan uskomattomalta, sillä minulle joulu on vuoden kohokohta. Aika jota eniten odotan. Se rauha, mikä lipuu sisuksiin ja irrottaa arjen hullunmyllystä, etenkin sitä odotan. Ja tv:stä tulevia joulukonsertteja, sisarusten kanssa toistemme kiusoittelua, pitkiä kävelylenkkejä ja herkullisia jouluruokia. Kinkku on ehdoton suosikkini ja painajaiseni onkin, että äiti kinkunvalmistajana laittaa vahingossa tavallisia korppujauhoja kinkun kuorrutteeseen gluteenittomien sijaan. Pitääpä varmistaa, että kaapeistamme löytyy gluteenittomia korppujauhoja!

124

Nyt urkakoin juttuja. Joulupöytään istuutuminen ei aiheuta ongelmia. Omatekoiset ruuat, laatikot, salaatit ym, niistä tietää mistä ne on tehty. Toki ne on olleet pakasteessa jo viikkoja. Kaupastakin saisi varmaan valmiina, mutta kiva on tehdä itse. Joulujuomat hiukan harmittaa, ennen tein kotikaljaa, nyt muut saavat tyytyä Julmust -juomaan. Siinä on mallasuutetta. Ei sovi minulle. Jos innostun teen inkiväärijuomaa, on sellaistä tymäkkää simaa. Kivennäisvesikin on ihan hyvää. Maitoa en tykkää juoda.

Tilaa syöte RSS - keliaakikko joulupöydässä