Olet täällä

Anonymous (ei varmistettu)
0

Teksti Ann-Mari

Teinit pitävät pikaruoasta, eikä meidän Kaisa ole poikkeus. Kavereiden tai futisjoukkueen kanssa reissatessa sopivan pikaruokapaikan löytäminen voi kuitenkin olla hankalaa. McDonalds ja Hesburger ovat aina hyviä vaihtoehtoja, sillä niissä tietää saavansa luotettavasti valmistetun gluteenittoman annoksen. Mutta mitä jos sellaista ei paikkakunnalta löydy?

Kuukausi sitten Kaisan joukkue oli pelimatkalla Salossa. Koska pelin jälkeen tytöillä oli kiljuva nälkä ja matka Helsinkiin piiiitkä, päätyi joukkuejohto pysäyttämään bussin lähimmän ravitsemusliikkeen edessä. Se sattui sitten olemaan kebab-pizzeria. Arvaattekin varmaan jo miten Kaisan kävi.

Gluteenitonta pizzaa ei ollut saatavilla. Kebab-liha olisi ollut kuulemma gluteeniton, mutta siitä Kaisa ei pidä. Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi salaatti. Kaisa valitsi listalta kanasalaatin, jonka piti olla gluteeniton. Onneksi tytön vaistot pelasivat salaatin saapuessa, sillä hän huomasi kanapalojen olevan vähän erikoisia. Ne oli panereoitu. Se siitä proteenipitoisesta ruokailusta. Onneksi eväskassissa oli eväsleivät, proteeinijuomat, hedelmät ja patukat, joilla tyttö pärjäsi kotiin asti.

Kesäloman koittaessa on tyttö viihtynyt kavereiden kanssa kaupungilla. Yhtenä iltana hän tuli kotiin silmät loistaen, sillä Helsingissä avattu uusi hampurilaispaikka Friends and Brgrs tarjosi kaikki annokset gluteenittomina. Mikä mahtava juttu ja niin pienellä vaivalla toteutettu! Toivottavasti muutkin pikaruokapaikat huomaisivat saman mahdollisuuden. Hampurilaiset olivat kuulemma parhaita mitä Kaisa on ikinä maistanut, samoin paikan maalaisranskalaiset. Eli kun kesälomalla mahdollisesti suuntaatte lapsien kanssa Helsinkiin, niin tiedätte nyt mihin kannattaa mennä syömään (www.friendsandbrgrs.fi).

Ai miten tuo kuvan pizza tähän liittyy? Se on meidän perheen vakiopikaruokaa: gluteeniton pizza. Teen sen ihan normaalin pizzapohjareseptin mukaan gluteenittomista jauhoista, mutta korvaan osan jauhoista kaurahiutaleilla. Laitan vaivatun taikinan suoraan pellille ja nostatan sitä vain noin 10-15 minuuttia. Päälle sitten itse tehtyä tomaattikastiketta ja kulloisenkin maun mukaan vaihtuvia täytteitä. Meidän perheen suosikki on klassinen kinkku- ja ananastäyte höystettynä homejuustolla ja tuoreella rucolalla, tähän laitoin pepperonia ja paprikaa. Ja koko perhe syö samaan pizzaa, niin keliaakikot kuin me muutkin. Ja hyvää on!

Lisää uusi kommentti