Olet täällä

Anonymous (ei varmistettu)
0

Olimme olleet koko perhe jo kauan kaupungilla hoitamassa asioita. Etsimme yhdelle housuja ja toiselle kenkiä ja jotain muitakin asioita piti hoitaa. Olimme lopulta kaikki väsyneitä ja nälkäisiä ja lapset tappelivat.

Meidän 4-vuotiaalla keliaakikollamme Aavalla on ollut tämän vuoden puolella jäätävä uhma, joten kiukkuhetkiä on kertynyt ihan muutama. Tämäkään hetki ei ollut poikkeus.

Koska kiertelimme koko päivän, oli hänelle vielä rattaat mukana ihan itseämme säästääksemme. Menimme hampurilaisravintolaan syömään, jossa minä yritin kysellä kunkin toivetta työntekijän jo odottaessa. Aavalle otimme ravintolasta vain ranskalaiset, koska hän ei välitä gluteenittomasta hampurilaisesta.

"Äiti, äiti", keskeytti Aava tilaustani koko ajan. Käskin hänen odottaa, ja jatkoin tilauksen tekemistä. Lopulta Aava alkoi huutaa ja potkia tiskiä. Matilda, 12, vei Aavan sivummalle minun ja mieheni tehdessä tilauksen loppuun.

Tilattuamme menin kiukkuavan Aavan luo, kyykistyin rattaiden eteen, toruin huonosta käytöksestä ja sanoin, että nyt ehdin kuunnella, että mitä asiaa hänellä oli. 

"Kukaan ei kysynyt, että onko se ruoka gluteenitonta! Nyt minä en voi syödä mitään", hän itki.

Voi rakasta! Me tiesimme, että ranskalaisille on siinä paikassa oma fritti ja ranskalaisia on siis turvallista syödä. Niin söpöä, että pitää niin tarkasti itsekin huolta ruokavaliostaan!

Meille ei kuulu mitään ihmeellistä. Gluteenittomuus on ihan arkea, eikä se harmita kuin karkkihyllyllä, jossa emme osta hänelle edes saattaa sisältää -tuotteita, joten valikoima on hirmuisen suppea. Minä olen ollut gluteenittomalla ruokavaliolla IBS:n takia koko tämän vuoden ja olen voinut todella hyvin. Olen kokeillut pari kertaa gluteenia leipää ja pizzaa syömällä ja todennut, että ei kannattanut. Saan glueenista jo kesken syömisen kahdeksan raskauskuukauden kokoisen mahan sekä pitkään kestävän oksettavan olon. Ei kiitos siis! 

Arki Pirkanmaalla sujuu ihan kivasti. Arjestamme voi lukea lisää toisesta blogistani Yli pyykkivuorten, läpi lasikattojen. Aavan keliakiasta olen kirjoittanut muun muassa postauksessa Taistelen lapseni terveydestä kynsin ja hampain!

On kyllä ihan huippua, että tulee kevät ja sitten kesäkin! Me maistamme kesän filistä jo etukäteen toukokuussa, kun käymme Kreetalla. Vinkkejä Kreetan Hanian ja lähiympäristön gluteenittomista ravintoloista otamme innolla vastaan!

Näin keväistä meillä oli jo lauantaina, kun Aava (oik.) fiilisteli serkkutytön kanssa parvekkeella. Ottakaa kaikki ilo irti keväästä!


 

Lisää uusi kommentti