Olet täällä

47

Joulunpyhät on jälleen vietetty, ja viimeistään tänään loppiaisena suurin osa meistä tekee hiljalleen paluuta arkeen. Miten oma joulusi on sujunut? Joulu on aina ollut lempijuhlani, rakastan kaikkea siihen liittyvää: koristeita, lauluja, lahjoja sekä niiden antamista, ihmisten joulumieltä – sekä tietenkin ruokaa!

Vietimme tänäkin vuonna perinteisesti joulua vanhempieni luona sukulaisten kesken. Ruokapöytä oli pullollaan perinteisiä jouluherkkuja, kuten kinkkua, laatikoita, erilaisia kaloja ja rosollia. Peruna- ja lanttulaatikko sekä itse tehty sinappi olivat ainoita ruokia, joita en voinut syödä, mutta näistäkin tein gluteenittomat versiot itselleni (paitsi lanttulaatikosta, siitä en erityisemmin pidä). Lounaspaikkojen joulubuffeteissa ruuat sisältävät usein vehnää, mutta kotona oikeastaan kaikki jouluruuat pystyy tekemään helposti gluteenittomana! Ja ne maistuvatkin vielä paremmilta wink

 

Söinkin sitten jouluruokia vielä 29. päivään saakka. Ajattelin että se ei haittaisi, sillä olimme lähdössä Norjaan viettämään uuttavuotta mieheni perheen kanssa. Sekä anoppini että kälyni noudattavat myös gluteenitonta ruokavaliota, joten se ei tulisi olemaan ongelma, mutta aiempina vuosina olimme syöneet uutenavuotena hieman kevyemmin joulun jälkeen. Tänä vuonna tarjolla ei kyllä ollut kevyttä ruokaa, vaan edessä oli toinen herkutteluilta. Oli poroa, kahdenlaisia perunoita, eritavoin laitettuja kasviksia ja jälkiruokana kolme gluteenitonta kakkua! Yhden kakuista piti olla niin sanotusti terveellinen bataatti-taatelikakku, mutta kyllä siitäkin täyteen tuli. Tässä pöydässä oli vielä vähemmän gluteenia – ainoastaan yksiä vieraiden tuomia keksejä en voinut syödä.

Vaikka joulu on ihanaa aikaa, siihen liittyy aina oma stressinsä. Onneksi minun ei (kuten ei normaalistikaan) tarvinnut stressata ollenkaan ruuista ja siitä, mitä saan syödä ja mitä en! Toivottavasti te muutkin olette saaneet välttyä siltä smiley. Yksi huono puoli tässä tosin on. Kuntosalikäyntejä täytynee taas tihentää…

P.S. Mikä on mielestäsi paras jouluherkku? Oma suosikkini on perunalaatikko – en ole koskaan yrittänyt imeltää sitä gluteenittomista jauhoista, mutta hyvää se on silti smiley.

Kommentit

hydroxychloroquine 200mg over the counter purchase hydroxychloroquine online cheap purchase hydroxychloroquine generic
where to buy glycomet without a prescription order glucophage 1000mg sale glucophage 1000mg sale
order lipitor 10mg online buy generic atorvastatin 80mg order atorvastatin 40mg without prescription
buy prilosec 20mg without prescription cost omeprazole 20mg buy omeprazole without a prescription

Lisää uusi kommentti