Olet täällä

viljat

49

Tällä kertaa ajattelin kertoa meidän perheen nuorimman jäsenen viljattomasta elämästä. Hänen syynsä gluteenittomaan elämään on vilja-allergia. Ainakin tällä hetkellä. Vilja-allergiasta on mahdollista (toivottavasti) parantua, toisin kuin keliakiasta. Sitä odotellen, tässä siis juttua Kuopuksesta.

Anonymous (ei varmistettu)
2
Pyrin elämässäni keskittymään käsillä olevaan hetkeen ja päivään, sillä eilinen on mennyt eikä huomista vielä ole. Näin joulun alla mielessäni on odotus, jota elämässäni on viime aikoina ollut monessa asiassa. Joidenkin asioiden odottaminen on itsessään se juttu. Elämä tuo toisinaan kuitenkin odottamattomiakin yllätyksiä, joihin ei voi etukäteen valmistautua.
0

Näillä korkeuksilla ei juuri näy viljapeltoja eikä juuri kuule havinaakaan.

Ohraa täälläkin viljellään rieskajauhoiksi. Eipä tarvise enää yrittää rieskanleipomista, jotain iloa täytyy olla keliakiastakin. Sata vuotta sitten näilläkin selkosilla syötiin pettua.

Vilja, jyvät, viljelys, sadonkorjuu - sanoja vilisee puheessa vertauskuvina. "Kun korjaaja niittää kypsää viljaa...", tämä värssy on tullut tutuksi hautajaisissa.

Pari päivää sitten minulla oli selkeä ajatus mistä kirjoitan: Kaikkien henkilöiden, joilla on lähisuvussa keliakiaa, kannattaa tehdä pikatesti.

Tilaa syöte RSS - viljat