Olet täällä

0

Pari viikkoa sitten kutsuin luokseni muutaman ystävän. Törmäilemme aina silloin tällöin yliopistolla, mutta pidämme päivittäin tiiviisti yhteyttä WhatsAppin välityksellä. Välillä on siis ihanaa vaan rauhassa istahtaa pöydän ääreen jutustelemaan ilman kiirettä. Tai minun luona vieraat istuvat usein lattialla, koska yksiöni ei pidä sisällään kovin montaa tuolia :D Mutta onneksi se ei ystäviäni haitannut, vaan monta tuntia täällä rupateltiin, taidettiin vähän juorutakin.

Olin leiponut kinuskijuustokakun, sillä juustokakut ovat suosikkejani ja helppotekoisia. En ollut pitkään aikaan leiponut ja tälläkin kertaa jouduin tekemään sen kiireessä, mutta herkullista tuli. Söin sitä seuraavana päivänä aamupalaksi. Lisäksi tarjoilin tekemääni feta-pinaatti-piirakkaa. Ystäväni toivat myös mukanaan herkkuja, joita täällä sitten popsimme. Oli suklaakeksejä, Pandan suklaakonvehteja ja kermatoffeita. Ja kaikki gluteenittomia.

Tuli todella hyvä mieli siitä, kuinka jokainen heistä oli miettinyt tarkkaan, että tuovat varmasti jotain gluteenitonta. Liikutun siitä aina vähäsen. Meillä oli oikein ihanaa laatuaikaa maittavien herkkujen ja syvällisten keskustelujen merkeissä. Ystäviä ei koskaan ehdi nähdä riittävän usein, joten heti kun siihen tulee mahdollisuus, se kannattaa käyttää. Meillä ainakin kaikilla tuntuu olevan kalenterit aika täynnä. Pitää tosissaan nähdä vaivaa sen eteen, että saa muutamankin yhtä aikaa koolle. Mutta aina se vaivannäkö kannattaa <3

Tapasin viikko sitten erään ystäväni, joka on melkoinen terveysruokaintoilija, täällä Turussa olevassa raakakakkukahvilassa. Päädyin ottamaan Matcha-teetä ja puolukka-valkosuklaa kakkua. Kakku oli ihan taivaallisen makuista! 

Myöhemmin samana päivänä minulle tuli todella huono olo, mutta luulen sen johtuneen teestä, joka oli oikea vitamiinipommi. En käytä arkisyömisessäni mitään erikoisia superfoodeja, joten Matcha-tee taisi olla pieni shokki keholleni. Onneksi huonovointisuus meni muutamassa tunnissa ohi. Seuraavalla kerralla taidan ottaa ihan tavis vihreää teetä. Toivon, että osaisin valmistaa itse herkullisia raakakakkuja ja jonain päivänä aion vielä oppia, kuinka niitä väsätään. 

Onko teillä kokemuksia raakakakkuilusta tai muista raakaherkuista? On kyllä mahtavaa, että herkuttelulle löytyy terveellisempiäkin vaihtoehtoja! Aina silloin tällöin maistuu pala raakakakkua ja parasta on, jos sen voi tehdä ystävän kanssa.

 

Oikein ihanaa uutta viikkoa! Nauttikaa ja hymyilkää :)

-Nora

Lisää uusi kommentti