Olet täällä

lapsiperhe

49

Tällä kertaa ajattelin kertoa meidän perheen nuorimman jäsenen viljattomasta elämästä. Hänen syynsä gluteenittomaan elämään on vilja-allergia. Ainakin tällä hetkellä. Vilja-allergiasta on mahdollista (toivottavasti) parantua, toisin kuin keliakiasta. Sitä odotellen, tässä siis juttua Kuopuksesta.

2

Hei! Tässä aloittelen tätä bloggaamista ihan ensimmäistä kertaa. Monia kertoja olen kyllä miettinyt, että kuinka olisikaan hauskaa kirjoitella kaikesta maan ja taivaan välillä. Perhe-elämästä, arjesta ja juhlasta. Keliakiasta ja allergioista. Tarjota vertaistukea toisille väsyneille äideille. Lukuisia blogeja olen itsekin lukenut, yleensä yön hämäryydessä, silmät väsyneinä kännykän näyttöä tihrustaen. Etsien sitä lohduttavaa tunnetta. Tunnetta, että emme ole yksin selvittämättömien tai jo selvitettyjenkin oireiden täyttämien öiden ja jättisuurten silmäpussien kanssa.

Anonymous (ei varmistettu)
0

Kävimme tiistaina päivän reissun Tallinnassa. Lähdimme kotoa Pirkanmaalta aamulla kello 8 ja olimme takaisin kotona kello 23. Aika täysi päivä siis! Menimme Viking Xprs -laivalla mennen tullen. Tarkoituksenamme oli tehdä vain pieni kiva päivän reissu ihan fiilispohjalla. Matkustimme pienellä neljän hengen perheellä, koska Matilda on koko viikon partioleirillä.

Anonymous (ei varmistettu)
0

Voiko mikään ilahduttaa enemmän, kuin omalla nimellä postilaatikkoon tullut paksu kirje? Sellaisen Aava tänään sai. Pieni ihminen oikein tärisi ja hyppeli innosta, kun avasimme kuorta. Ja mitä ihanaa sieltä paljastuikaan! Suloinen prinsessapiirustus sekä kirje, jonka alussa luki, että "mullakin on keliakia". Toinen pieni tyttö, jolla on keliakia! Aava kuunteli haltioituneena, kun luin hänelle erään Iidan lähettämän kirjeen. Sitten piti piti lukea kirje toisen kerran. Ja uudestaan. Ja uudestaan. Kirjeestä kerrottiin heti siskolle ja veljelle.

Anonymous (ei varmistettu)
2

Ennen lähtöämme Espanjan Torremolinokseen laitoimme hotelliin sähköpostia, jossa kerroimme saapumisaikamme, kyselimme vuokra-auton parkkeerauksesta ja kerroimme, että pikkuisellamme on keliakia ja gluteeniton ruokavalio. Olimme ostaneet aamupalan koko reissun ajaksi, joten pyysimme, että tieto välitetään ravintolaan. Vastaus tuli muutaman päivän kuluttua. Keliakiaa ei erikseen mainittu, mutta kaikki kysymämme asiat kuulemma hoituvat.

Anonymous (ei varmistettu)
0

Mitä kolmelapsinen perhe tarvitsee mukaansa viikon matkalle etelän lämpöön? Vaatteita, kenkiä, leluja, hellehattuja, aurinkorasvoja ja -laseja, kirjoja, täydellisen lääkearsenaalin, eväitä, mahdollisesti rattaat, kameran ja sen laturin sekä tietysti ainakin ne tavalliset peseytymisvälineet ja muut henkilökohtaiset tavarat. Jos lapset ovat ihan pieniä, ainakin muutamaksi päiväksi vaippoja ja tuttuja purkkiruokia.

Sivut

Tilaa syöte RSS - lapsiperhe