Olet täällä

37Minun oli aivan pakko päästä kirjoittamaan tästä aiheesta, sillä yleinen mielipide sairaalan ruoista on, noh, tiedättehän. Negatiivista, huonoista odotuksistani huolimatta yllätyin todella, miten hyvää ruokaa sain. Kunhan vaan kertoo oman ruokavalionsa rajoitteet, niin homma sujuu kuin rasvattu. Kahden viikon aikana minulla ehti olla useita huonetovereita, jotka kaikki kehuivat tarjoilua. Joten mielipide ei tule nyt vain minun suustani. 

Aamuisin useita erilaisia puuroja, en edes tunnistanut puoliakaan ja maku oli mitä parhain. Puuron lisäksi sai valita sokeria, muistaakseni hilloa ja marjoja. Valitsin marjat tietysti. Puuron ja marjojen lisäksi oli vielä leipää ja energia shotti. Kahvia ja mehua unohtamatta.

Mietin usein sitä, kuinka paljon ruokaa sairaalassa oikein sai ja kysyinkin laitoshuoltajalta saavatko kaikki näin paljon ruokaa. Ettepä arvaakkaan. Ruoka-annokset olivat yksilöityjä potilaan energian kulutuksen mukaan. Minä en kyllä jaksanut syödä kaikkea mitä aina oli tarjolla, vaan jouduin harmikseni jättämään tähteitä.

Lounaalla oli tukevampi ateria, kasvissyöjänä sain soija ja tofutuotteita sekä paljon, paljon kasviksia. Oikeastaan kaikki ruoat olivat aina parempia ja parempia. Ruoka-aikaa odotti aina innolla, mitä tällä kertaa tarjottaisiin. Itse en ole tofun ystävä, mutta siitä huolimatta moni ruoka meni alas kuin vettä vaan. Ainoa miinus oli isot annoskoot, en todellakaan jaksanut syödä kaikkea. Päivällisellä tarjoiltiin keittoa, leipää ja jokin jälkiruoka. Jälkiruoka oli yleensä todella kevyt, esim marja keitto ja päädyin usein dippaamaan kuivaa leivänkannikkaa keittoon. Oli muuten hyvää! Suosittelen kokeilemaan.Iltapala oli kevyt, yksi leipä tai jogurtti ja teetä. Mielestäni tämä oli oikein hyvä asia, sillä elimistölle on parempi keventää syömistä iltaa kohden. Iltapala jaettiin puoli seitsemän ja seitsemän välillä. Yleensä nukahdin jo kahdeksan aikaan, ellei Juhani ollut seuranani.

Onko teillä minkälaisia kokemuksia sairaalan ruoasta?

Kommentit

where can you buy cytotec over the counter - cost of cytotec in south africa cytotec 200mg price in india

Lisää uusi kommentti