Olet täällä

Anonymous (ei varmistettu)
71

Teksti Tarja Korpinen

En ole kovin syksyihminen. Syksy saa minut aina enemmän tai vähemmän apeaksi. Yritän kyllä piristää itseäni kynttilöillä ja kivalla puuhastelulla tai sitten paiskia töitä väsyksiin.

Syyskuussa kävin siskojeni, kummipoika Milon ja isäni kanssa Tallinnassa. Menomatkalla söimme buffetpöydästä. Oli muuten tosi kova aallokko ja laineet löi keulaikkunaan. Onneksi gluteenittomat leivät oli mukana koska tarjolla ei ollut kuin riisikkakkuja ja nekin tavallisten leipien kyljessä, kun huomautin asiasta, tarjoilija vain tuhahti kiukkuisesti. Hämmästyin muutenkin kuinka töykeitä virolaiset voivat olla, ei onneksi kaikki. Reissu oli muuten oikein kiva. Vaikka olimme vain yhden yön ehdimme rauhassa käydä katsomassa TV-tornia ja ihailemassa vanhaa kaupunkia. Ruokailu paikanpäällä sujui hyvin gluteenittomasti. Illalla Amarillossa kun ei jaksettu kokeilla mitään extriimiä. Aamupa Viru-hotellissa oli tosi hyvä, tosin omat leivät mukana. En olisi kyllä aamupalalle välttämättä tarvinnut niitä leipiä koska siellä oli ihan oma gluteeniton pöytä kohtalisella valikoimalla.

Tässä kummipoikani Milon kanssa katselen kuinka laiva lähtee Tallinnan satamasta.

Paluumatkalla ruokailimme buffetissa jälleen ja huippupaikalla keulaikkunan vieressä kaunista merimaisemaa ihaillen. Gluteenitonta löytyi hyvin, tosin lämmin ruoka oli kovin mautonta. 

Lyhyelläkin reissulla voi kaikkea sattua. Minä jouduin ensimmäisen kerran sairaalan ulkopuolella elvytystilanteeseen kun elvytin matkustajan vähän ennen Helsinkiä. Onneksi elpyi ja päätyi sitten sairaalaan. Toivottavasti hänellä syy selvisi kuinka tuohon tilanteeseen joutui.

Sitten kesäinen muisto tyttärieni ja minun viikonlopusta Kolilta. Se viikonloppu oli kyllä kesän tressittömin. Meillä oli mökki vuokrattuna Hattusaaresta. Sää suosi, soutelimme, saunoimme, teimme hyvää ruokaa ja söimme ulkona, ihailtiin tähtitaivasta. Tytöt yrittivät narrata kaloja mutta toisin päin kävi. Kotimatkalla kävimme ihailemassa Ukko-Kolilta maisemia.

Sitten syksyinen vesistömaisema vuoden takaa Kallavedeltä. 

Kävin tyttäreni Ninnin kanssa yhtenä lomapäivänä shoppailemassa ja kävimme sitten Kuopion Muumikahvilassa syömässä ihanat pannukakut, suolaista ja makeaa, gluteenittomana tietenkin....nam....voin suositella. Torilta ostimme omenoita ja tein illalla ihanan gluteenittoman omenapiirakan. Nyt on syyslomaviikko takana ja arki alkaa jälleen.

Pidetään mieli virkeänä pimenevistä päivistä huolimatta!

Tunnisteet: 
Muumikahvila

Kommentit

buy doxycycline online - otc doxycycline no prescription doxycycline 100 mg forsale outside the us
natural treatment for asthma upper gi issues https://ivermectstromect.com/# ivermectin 6 mg https://ivermectstromect.com/# ivermectin 12 mg https://ivermectinsts.com/# ivermectin for sale https://ivermectinstrom.com/# ivermectin tablets https://ivermectstromect.com/# ivermectin 12 mg
genetic hair loss hair loss transplant https://ivermectinstrom.com/# ivermectin 12 mg https://ivermectstromect.com/# ivermectin for sale https://ivermectinst.com/# ivermectin tablets https://ivermectinst.com/# ivermectin 12 mg https://ivermectstromect.com/# ivermectin for sale
effects of asthma common seasonal allergies https://canadianexpresspharm.com/# canadian drugstore

Sivut

Lisää uusi kommentti