Olet täällä

Anonymous (ei varmistettu)
0

Teksti Ann-Mari

Kävimme muutama vuosi sitten koko perheen voimin pääsiäispyhien aikaan Prahassa. Kaupunki oli meille ennestään tuntematon, mutta valloitti meidät kaikki kyllä kauneudellaan ja monipuolisuudellaan.Kapunki on vilkas ja sykkivä keskus, jossa voi vaikka vain ihailla näkymiä, istua kahviloissa ja tarkkailla ihmisiä, tai viettää aktiivista lomaa. Me keskityimme kaikkiin kolmeen.

Olin etukäteen ottanut selvää muutamasta ravintolasta, joissa voisimme saada gluteenitonta ruokaa niin, että ei tarvitsisi käyttää aikaa sopivan ruokapaikan löytämiseen. Netistä löytyy hienosti ennakkotietoa ruokamatkailijalle. Hakusanoiksi vain kaupunki ja gluten free restaurant. Tsekeistä sellaisella haulla löytyy esimerkiski sivusto Celiakie. Täältä löydät keliaakikoille sopivia uusimpia ravintolasuosistuksia ja muun muassa kielikäännöksen, joka kannattaa ehdottomasti printata mukaan.

Ennalta selvittämäni ravintola Svejk tarjoaa paljon gluteenittomia vaihtoehtoja. Kyseessä on ketjuravintola, jolla on useita ravintoloita ympäri kaupunkia. Yksi ravintoloista sijaitsi ihan hotellimme vieressä, joten tulopäivänä testasimme sen tarjonnan.

Ja toden totta, hyvin oli gluteenittomuus hallussa ja vaihtoehtoja oli paljon. Ravintolan ruoka on tuhtia ja tsekkiläisen perinteistä, joten mahansa saa täällä kyllä täyteen. Vai mitä sanotte tästä minun annoksestani? Ihan kaikkea en jaksanut syödä...

Lisäksi kävimme kaupungin toisella laidalla silloin sijainneessa ravintolassa, jonka koko ruokalista oli gluteeniton. Voitte kuvitella, mikä onni oli saada valita listalta ihan mitä vain! Vaikka lettuja ja mansikkahilloa jälkiruoaksi. Valitettavasti tuo ravintola näyttää lopettaneen toimintansa, harmi.

Olut on monelle Tsekkeihin matkaavalle se must-juttu, eikä keliaakikonkaan tarvitse jäädä tästä huurteisesta herkusta paitsi. Mieheni löysi matkallamme tsekkiläisen Celia-oluen, johon tykästyi. Suomestakin löytyy kyseistä merkkiä, ainakin Prismojen valikoimista.

Praha levittäytyy Vltava-joen molemmin puolin. Petrinin kukkuloille on kiipeämistä, mutta sieltä avautuva näkymä on huikaiseva. Älä ihmeessä jätä sitä väliin. Ja kannattaa laskeutua alas kuvassa näkyvää Prahan linnaa kohti.Kukkulalla on myös paikallinen mini Eiffel: sinne kipuaminen tuntuu kivasti reisissä ja pohkeissa vielä seuraavanakin päivänä. Mutta kyllä kannatti!


John Lennonin muistomuurin löytämiseen meni hetki, mutta sekin harhailu kannatti. Perillä oli nähtävissä aika näyttävää katutaidetta. Osoite on Velkopřevorské náměstí.

    Matkamme loppui kirjaimellisesti jokeen, kun minun vastusteluistani huolimatta päädyimme polkuveneilemään Vltavaan. Sekin kannatti, saimme ihan erilaisen perspektiivin taas kaupunkiin. Joen varrella on useita pisteitä, joista voi vuokrata polkuveneitä varsin edullisesti.

    Kun ruokailu on hallinnassa, on aikaa nauttia nähtävyyksistä. Täältäkin löydät tietoa gluteenittomasta ruokailusta Prahassa:TasteofPrague. Hyvää matkaa!

     

     

    Lisää uusi kommentti