Olet täällä

0
Olin lomilla niin kuin varmaan moni muukin :) Ja olin matkoilla niin kuin varmaan moni muukin :) Toivottavasti kaikilla teillä tyypeillä oli sikakivaa! Minä kävin Portugalissa, Lontoossa, Pariisissa ja Berliinissä. Jokaisessa paikassa majoituksena toimi asunto, jossa keittiö.  Ajattelin listata tähän postaukseen suokikkipaikkojani tai suosikkijuttujani näistä matkakohteista:
Portugali: isommissa ruokakaupoissa oli tosi hyvin gluteenitonta. Yksi löytö oli gluteenittomat moniviljakorput. Ihan parasta.
Lontoo: Gluteenittomat nopeat lounasvaihtoehdot ruokakaupoissa sekä artesaanileipää lähikapasta. Lontoossa on ihan parasta napata esimerkiksi Bootsista tai M&S Foodsista kolmioleipä tai wrap mukaan ja nauttia pikalounas. Ja lähikaupasta löytyi pumpulinpehmeää artesaanileipää. Oioi.
Pariisi: Oikeasti Pariisi. Ihan maailman paras gluteeniton matkakohde. Tai siis ainakin yksi niistä. Helmut Newbake ja gluteenittomat croissantit. Jepjep. Samoin sieltä sai täytettyä patonkia lounaaksi. Oioi. Ravintola Noglu. Siis todellakin no gluten. Omistaja on itse keliaakikko, joten homma pelaa. Noglu on kerännyt myös Michelin suosituksia. Ehkä parasta ikinä. Ja M&S Food lötyi myös Pariisista, joten pikalounas taattu. Pienestä lähimarketista myös gluteeniton hylly. Ja Pariisin keskustassa on myös täysin gluteeniton kauppa. Ihan siis paras lomakohde keliaakikolle.​
 
Berliini on muuten vaan hyvä. Kaupoista löytyy gluteenitonta. Ravintoloista ei niinkään. Glutanada on pikkuravintola, jossa kerran kuukaudessa gluteeniton brunssi. Osuimme paikalle juuri gluteenittoman brunssin aikana ja ihan oikeasti vähän itketti, kun leipälaatuja oli seitsemän erilaista, joista valita. Samoin kaupungissa toimii Jute Bäckerei leipomo, jonka lähellä asuimme. Voitte miettiä, kuinka ihanaa oli saada uunituore lämmin sämpylä aamupalaksi suoraan leipomosta! Hauska löytö oli myös ”pikaruoka” eli maissi-couscous (niinpä couscous!!!) johon kaadettiin vettä päälle ja sai kivan lounasruoan.
 
Jos mietitte seuraavaa matkakohdetta, niin lämmin suositus Pariisille. Kaikki puhuivat englantia. Oikeasti. Yritin puhua ranskaa, niin Starbucksin myyjä vaihtaa englantiin :) Turvallista ja siistiä ja taxilla kannattaa kulkea matkat hotellilta lentokentälle. Ai niin. Kanaalin alta junalla Eurotransilla kulkiessa saa gluteenittoman ruoan, jos on valinnut sellaisen matkustusluokan, johon ruoka kuuluu. Kaikki muovikääreissä ja tuttu viljantähkä yliviivattuna –logo paketeissa.
 
Seuraavassa postauksessa käsittelen gluteenitonta kasvissyöntiä! Au revoir!

Lisää uusi kommentti