Olet täällä

63

Helsingin talvi on yllättänyt positiivisesti, koska on ollut monia aurinkoisia pakkaspäiviä. Parhaimpia ovat aamut, jolloin auringonvalo tulvii sisään ja ehtii käydä rauhassa aamulenkillä. Siitä saa energisen startin päivään! Välillä tosin on niin kiirettä, ettei ehdi muuta kuin nukkua ja opiskella, mutta onneksi jossain vaiheessa pystyy haukkaamaan hieman happea.

Käyn usein Punnitse & Säästä -liikkeissä, koska niiden herkut ovat turvallisia keliaakikoille ja ne ovat järjettömän hyviä! Carob-parapähkinät ovat lemppareitani, mutta niitä ei enää tunnu löytyvän mistään. Onneksi maustamattomia, kuivattuja banaanilastuja kuitenkin löytyy, koska niitä voisin syödä kilon kerralla. Eilen päätin herkkuhimossa tuunata suklaata. Käytin siihen tummaa suklaata, kookoshiutaleita ja kuivattuja hedelmiä sekä pähkinöitä. Tänään tein sitä lisää laittamalla mukaan pelkästään pähkinöitä. Niin hyvää! Ja resepti on niinkin yksinkertainen, että sulatetaan suklaa ja levitetään se leivinpaperilla makaavien kuivattujen hedelmien yms. päälle ja sitten levy hetkeksi pakastimeen.

  

 

Olen aika laiska tekemään ruokaa kotona tai ylipäätään häärimään keittiössä, mutta olen yrittänyt ryhdistäytyä siinä. Inspiraatiota olen saanut Kaappaus keittiössä -ohjelmasta, jossa Kari Aihinen auttaa suomalaisia löytämään kokkaamisen ilon. Aina kun olen katsonut hänen ohjelmiaan olen täynnä intoa, mutta toistaiseksi se on myös kadonnut yhtä nopeasti. Viime aikoina olen myös löytänyt Karita Tykän blogin, jossa on toinen toistaan herkullisempia reseptejä selkeine ohjeineen. Jos on ehdottaa jotain maukkaita reseptejä, niin otan vinkit mielelläni vastaan :)

Eilen tein bataattimuusia ja välillä olen ostanut valmiskeittoja, kuten ylläolevassa kuvassa. Minun yksi salainen paheeni ovat proteiinipatukat ja niillä tulee turhan usein korvattua aterioita, mutta onneksi olen siihen saanut stoppia. Ja onneksi gluteenittomia proteiinipatukoita on suhteellisen vähän tarjolla, joten sekin karsii pahettani :D Olen viimeksi kolme vuotta sitten vahingossa syönyt gluteenia ja se tapahtui proteiinipatukan takia, sillä luulin patukan olevan gluteeniton, mutta eipä ollutkaan. Olin ollut huolimaton pakkausselosteen kanssa. Oireet olivat sen verran pahat, että siitä lähtien olen lukenut jokaikisen pakkausselosteen viimeistä sanaa myöten.

 

Kävin siskoni kanssa katsomassa mielipiteitä herättäneen Veljeni vartija -elokuvan ja mielestäni se oli mainettaan parempi. Ostimme leffaeväitä, tottakai. Ostin itselleni kasvislastuja ja Parrots-suklaapähkinöitä. Siskoni osti sipsejä ja suklaalevyn. Ennen elokuvaa kävimme talvipuutarhassa, joka oli lumoava paikka!

 

Tätä kirjoittaessa kevään tulo tuntuu olevan ikuisuuden päässä, sillä ulkona sataa lunta. Odotan kevättä, mutta pidän myös talvesta. Etenkin kun on lunta ja pakkaspäiviä. Mutta kieltämättä lintujen sirkutus laittaa jo odottamaan kevättä ja kevympien vaatteiden esille ottamista. Niidenkin aika tulee vielä. Nautitaan nyt hiihtokeleistä ja siitä, että saa kääriytyä lämpimiin kaulahuiveihin.

Mahtavaa kevään odotusta!

- Nora

Kommentit

can you buy doxycycline - buy doxycycline over the counter uk doxycycline online pharmacy canada

Sivut

Lisää uusi kommentti