Olet täällä

88

"Tuo voi liittyä keliakiaan."

"Kuinka tarkka olet sun ruokavaliossa?"

"Laitetaan tuo nyt keliakian piikkiin."

Mikään muu ei saa minun päätäni kiehumaan yhtälailla kuin nuo kommentit. Etenkin silloin, kun tiedän ettei kyseessä tosiaan ole keliakia vatsakipu. Monesti epäillään kuinka tarkasti noudatan diettiä tai olenko vahingossa kuitenkin syönyt jotain väärää. Mutta, kyllä minä sitä diettiä noudatan ja hyvin noudatankin. Olen todella tarkka. Samoin poikaystäväni. 

Meidän taloudessa minä hoidan tuotteiden järjestelyn niin ettei minkään näköistä kontaminaatiota pääse tapahtumaan. Poikaystäväni pitää huolen puhtaudesta ja tarkkuudesta. Hoitajan ammatista on hyvinkin paljon hyötyä, sillä sairaalassa on pakko olla tarkka ja niin kuin sanonta menee, keliaakikon on pakko olla sairaan tarkka.

Ymmärrän toki lääkäreiden näkökulman, sillä sehän olisi kaikista helpoin ratkaisu selittämättömille vatsakivuille. Varmasti myös on keliaakikoita, jotka eivät piittaa ruokavaliostaan yhtä paljon kuin esimerkiksi minä. Asia on vain niin, että minä en kuulu niihin piittaamattomiin. Se nähtiin nyt, kun minulta otettiin viime viikolla vasta-aineet ja tulokset olivat selvästi alle rajan. Onneksi kuitenkin tämänhetkinen lääkärini lupasi hoitaa vatsakipu asiani loppuun saakka, mikäli vasta-aineet olisivat kunnossa. Nyt toivon pääseväni tähystykseen (kolonskopiaan, kyllä..), sillä tämä ei ole normaalia. 

Toivon todella, että muille ei tapahdu näin. Pitäkää siitä huoli mikäli tunnistatte oman keliakia vatsakipunne ja olette varmoja ettei kyseinen kiputila liity keliakiaan. Itse olen liian myöntyväinen tietyissä tilanteissa ja jään hiljaa sanomaan "niimpä kai..."  Ehkä tämä auttaa jotakuta tulevaisuudessa ennemmin tai myöhemmin ennaltaehkäisemään sitä vähättelyä mitä minä olen kohdannut.

Tästä viisaampana ja henkisesti kevyempänä toivotan kaikille mahtavaa juhannusta!

Kommentit

Sivut

Lisää uusi kommentti