Olet täällä

juhlat

28

Lakkiaispäivänä 3.6. satoi lunta. Juhlimme perinteiseen tapaan. Makeita herkkuja jäi pitkäksi aikaa pakasteeseen.. Voileipäkakut ja salaatit maistuivat vieraille paremmin. Kunpa muistaisin tämän asian. Teimme gluteenittomien lisäksi myös tavallisia voileipäkakkuja. Juomaksi tein simaa. Näistä juhlista jäi hämärä kuva, koska saman päivän iltana sain viestin toisen lapsenlapsenmme syntymästä.

Tunnisteet: 
patonkipeltijuhlat
Anonymous (ei varmistettu)
42

Kesällä on paljon erilaisia juhlia ja lomaillessa tulee hemmoteltua itseään myös erilaisilla herkuilla. Marks & Spencer tarjoaa monia hyviä gluteenittomia vaihtoehtoja usein erikoisemmalla makutulokulmalla. Uusin tuttavuus oli rosmariinia ja aprikoosia sisältävät leipäset, jotka olivat viedä kielen mennessään. Paketti oli arvokas sisältöönsä nähden, mutta ehkäpä näitä herkkupaloja ei ollakaan tarkoitettu arkiruokailuun. Päätin oikein hurjastella ja ostin leipästen kaveriksi Valma Brie -valkohomejuustoa ja viikunahilloa.

Anonymous (ei varmistettu)
63

Meidän kesä alkoi ihan kunnolla tänä vuonna kesäkuun ensimmäisenä päivänä, kun kutsuimme joukon ystäviämme lapsineen viettämään meille äitien ja lasten kesäjuhlia. Suurin osa ystävistä tuli samasta rivitalosta, joten tutut lapset pääsivät hetkessä kunnon juhlamoodiin. Kuusi naista ja 14 lasta skoolasi kesälle, auringolle ja yhdessäololle. Aikuisten laseissa oli jäähilejuomaa, lasten boolia, johon boolivastaava Henrik laittoi Spritea, omenamehua ja omenanpaloja. Hyvää ja raikasta! 

Anonymous (ei varmistettu)
10

Elämä on täynnä juhlapyhiä, joita sitten juhlitaan yleensä jollain tietyllä leivonnaisella. Helmikuussa tällaisia päiviä on Runebergin päivä ja laskiainen. Sitten tulee vappu, jolloin koko Suomi syö munkkeja. Jouluisin syödään joulutorttuja. Näitä juhlapyhiä ja niihin liittyviä tarjoiluja riittää.

 

 

8

pahaa unta. Keliaakikon pahin painajainen todellisessa elämässä on, että hän syö jotain gluteenipitoista. Vahinkoja ei aina voi välttää, eikä varsinkaan läheltä piti -tilanteita. Tämän vuoksi jotkut keliaakikot saattavat jopa välttää julkisissa paikoissa syömistä, kuten ravintoloissa, joissa eri syiden vuoksi kontaminaatioita saattaa tapahtua, vaikka niitä ei pitäisi. Onneksi meillä on aktiivinen Keliakiajärjestö, joka pitää huolen tiedottamisesta eri alojen asiantuntijoille, jotta vahingoilta säästyttäisiin yhä useammin.

Tunnisteet: 
gluteenitonjuhlat
106

Nyt pääsin näin pitkälle. Olin unohtanut salasanat ym. On ehtinyt olla paljon arkea ja juhlaakin. Tästä taitaa tulla oikea Peppi Pitkätossun kahvikutsut -juttu. Olin niin innoissani kun näin hienoja kakkuja. Kävin muutamissa lakkiaisissa. Aioin ottaa mukaan myslipatukan, syystä jonka varmaan jokainen keliaakikko arvaa. Se unohtui, eikä ollut tarpeenkaan. Tarjolla oli kaikkea mahdollista herkkua gluteenittomana. En keksi lajia mitä ei olisi ollut. En tietenkään maistanut ihan kaikkea.

Sivut

Tilaa syöte RSS - juhlat