Olet täällä

1

Tänään on ollut rentouttava ja uutta opettava päivä - osallistuin Turun seudun keliakianuorten järjestämälle raakakakkukurssille Pure Herossa. Olen käynyt kyseisessä paikassa useammankin kerran nautiskelemassa raakaherkkuja, joten oli mahtavaa päästä itse tekemään niitä!

Kurssi kesti kaksi tuntia, jonka aikana saimme kuulla perusohjeita raakakakkujen tekemiseen ja toteutimme ryhmissä kolme eri reseptiä. Teimme avokado-kasvis-piirakkaa, brownieita sekä mustikka-juustokakkua. Kuuluin ryhmään, joka teki suolaista piirakkaa. Huomaan, että siitä on aikaa, kun olen viimeks pidellyt veistä kädessä, sillä sen verran lähellä oli peukalon lähtö. Lopputulokset tarjoivat paitsi silmänruokaa, myös taltuttivat nälän. Saimme maistella kaikkia herkkuja ja mustikka-juustokakkupalat lähtivät kotiin mukaan. 

Oli kiva tehdä yhdessä ja samalla saada tutustua muihin keliaakikoihin. Kurssin ohjaaja oli asiantunteva ja erittäin mukava, sekä neuvoi, jos vähänkin oli epäröintiä sen suhteen, mitä aineita mihinkin kaadettiin ja milloin. Kaiken kaikkiaan kurssista jäi todella hyvä mieli ja sain intoa kokeilla raakaherkkujen valmistamista myös kotona. Ei se olekaan tähtitiedettä! Onko teillä kokemuksia raakaherkuista, joko niiden valmistamisesta ja/tai syömisestä? Minusta ne tuovat ainakin terveellistä vaihtelua herkutteluun. Kiitos Turun seudun keliakianuorille kurssin järjestämisestä, oli hauskaa!

- Nora

Kommentit

Mukavaa, että pidit kurssista :) Oli kiva tutustua. Tule jatkossakin mukaan nuorten toimintaan!

Lisää uusi kommentti