Olet täällä

Anonymous (ei varmistettu)
0

Kesän aikana sitä ehtii monenmoista. Jotta meillä ei aika vaan päässyt käymään pitkäksi, matkasimme ilman lapsia ystäväpariskunnan kanssa pidennetylle viikonlopulle Unkariin Budapestiin heinäkuun alkupuolella. 


Perinteeksi muodostuneet lähes vuosittaiset repäisymme persutuvat yleensä tehokkaaseen ja nopeaan lentoon Tampereelta mihin tahansa kohteeseen muutaman tunnin säteellä. Tälläkin kertaa irlantilainen halpalentoyhtiö tarjosi meille juuri sen mitä tilasimme. Lähellä, halvalla ja nopeasti. 


Suomen kylmän kesän jälkeen kolmenkymmenen asteen lämpötila tuntui taas mukavalta. Budapest oli meille kaikille entuudestaan tuntematon kohde. Keskihintainen hotelli Pestin keskustassa ylitti odotukset ja muutoinkin kaupunki näytti upealta. Paljon vanhaa hyvässä kunnossa olevaa mahtipontista kivirakennusta ja katukivetystä. 


Budapestin kauneutta kannattaa ehdottomasti ihailla jokiristeilyllä. Tonava jakaa kaupungin kahteen upeaan osaan Budaan ja Pestiin, molemmin puolin riittää nähtävää. Budan puolella vierailun arvoinen oli ehdottomasti Linnavuori. Pestin puolella oli taas miellyttävämpää ruokailla ja shoppailla.

Gluteenitonta maukasta ruokaa ja juomaa löytyy lähes joka paikasta. Ehdottomaksi suosikiksi nousi Kauppahallin ravintolan Pörkölt eli lihapata ja lisukkeena riisiä ja kasviksia. Simppelia ja maukasta! Hyvänä kakkosena Linnanvuoren eräästä ravintolasta villisikaa ja keitetyt perunat. 


Vaikka kaupunki on kuuluisa kylpylöistään, meitä ei suurenmiten innostanut kylpeminen. Piipahdimme pikaisesti yhdessä parhaista ja pakko todeda, että ei ollut minun juttuni. Ehkä aikanaan upeat puitteet olivat jonkin verran päässeet ränsistymään ja kaipasivat hieman uudistusta. No, ainakin ainutlaatuinen vesi sai ihon pehmeäksi ja kauniiksi  hetkeksi, mutta muutoin on pakko todeta taas kerran, että kyllä meillä Suomessa vaan on hyviä kylpylöitä..

Budapestistä jäi hyvä mieli. Palvelu oli ehdottomasti ystävällistä ja englannilla pärjäsi joka paikassa. Viimeisen illan kruunasi vielä huviajelu maailmanpyörässä. Iltavalaistuksessa kaupunki näytti melkeinpä kauniimmalta kuin päivänvalossa. Unkariin voisin matkustaa toisenkin kerran!

 

Lisää uusi kommentti