Olet täällä

Anonymous (ei varmistettu)
0

Teksti Tarja Korpinen

Mitä vanhemmaksi tulee sitä nopeammin tuntuu aika rientävän, tästä tuli monesti edesmenneen ukin kanssa puheltua. Niin tottahan tuo on. Tänne kirjoittaessa taas sen huomasin, että puoli vuotta on jonnekin vilahtanut. Tämän puolen vuoden aikana kyllä omassa elämässäni on aika paljon tapahtunut. Tyttäreni muuttivat molemmat pois luotani, onneksi kuitenkin lähelle. Pikkuhiljaa olen muuttanut kotimme sisustusta itselleni, maalannut ja näperrelly kaikenlaista. Olen siirrellyt huonekaluja, tein työnurkkauksen jossa voin ommella ja askarrella. Tilaa minulla on nyt mukavasti. Työssäkin tuli vähän uutta sisältöä jo ennestään monipuoliseen työhöni.

Elämääni tuli myös yhtäkkiä uusi ihminen. Uusi lähelle päässyt ihminen laittoi taas miettimään omaa gluteenittomuutta ja sen herättämiä tunteita. Näistä tuntemuksista suurin osa on negatiivisia. Tulee tunne että aiheuttaa hankaluuksia, yksinkertaisista asioista tulee myös toiselle vaikeita, tulee ylimääräistä mietittävää toiselle, pelkään aiheuttaa pettymystä. Kaikkihan on aina hyvinkin yksinkertaista niin kauan kunnes astuu kotiovesta ulos. Itse olen tottutunut gluteenittomuuteen, sen aiheuttamiin rajoituksiin ja tyydyn siihen, mutta nyt toinenkin joutuu minun takia näitä asioita miettimään. Ehkä se ettei minulla ole Keliakiadiagnoosia lisää syyllisyyden tunnetta. Pitääkö minun tuntea syyllisyyttä että syön ruokaa joka tuntuu sopivan minulle paremmin. Ei kai tarvitse tuntea mutta ihmismieli on kummallinen.

Mieltäni on kyllä lämmittänyt kun olemme yhdessä käyneet ulkona syömässä tai kahvilla, miten hän on huomioinut gluteenittomuuteni. Toisinaan hän on ihmetellyt jossain heikkoa gluteenitonta valikoimaa.

Olen tässä törmännyt myös hämmentävään, minulle uuteen ilmiöön mm. kahviloissa. Vitriinissä saattaa olla gluteenitonta tai on mahdollisuus saada gluteenitonta mutta sanotaan että ei voi taata gluteenittomuutta. Tässä tarkoitettiin että tuote on voinut kontaminoitua! Kerrankin yritin asiaa tarkentaa niin lopputulokseksi sain vain tunteen, että kahvilassa halusivat siirtää kaiken vastuun asiakkaalle. Mutta sellaista vastuuta on vaikea ottaa kun ei tiedä miten keittiössä toimitaan. Tyttärelläni on ollut Keliakia 3,5 vuotiaasta eli yli 15 vuotta ja tähän asti gluteeniton on ollut gluteenitonta!

Onnistuinpa hävittämään kuvani profiilista. Tietokonejärjestelmät eivät juurikaan saa herätettyä minussa onnistumisen elämyksiä, niinpä profiili on toistaiseksi ilman kuvaa.

Aurinkoisia ja lämpöisiä säätiloja toivon meille kaikille!

Lisää uusi kommentti