Olet täällä

0

Heippa! Käytiin kuukausi takaperin Ruotsissa sisarusten kesken. Reissu starttasi helsingistä sunnuntai-iltana viiden aikoihin. Meno matkalle oltiin ostettu omat eväät. Mun evästys koostui omenoista, karjalanpiirakoista, proteiini-patukoista ja mehusta. On muuten tehokas tapa säästää rahaa, jos ostaa eväät valmiiksi. Ruotsiin saavuttaessa aamupala syötiin buffetissa, hintaa taisi olla 12€ jos en ihan väärin muista. Buffetissa oli merkitty hienosti minulle sopiva ruoka ja tarjoilijat antoivat sitten leipää, herkkuja ja mysliä kunhan vaan pyysi. Alla olevassa kuvassa on ensin maanantain ja sitten tiistain aamupala.

Maanantaina saavuttiin Tukholmaan ja aamupalan jälkeen suuntasimme kohti Gamla Stania. Matka taittui mukavasti tunnelbanalla. Alkuun oli vähän hakusessa, että mihin tunnelbanaan hypätään, kunnes saatiin varmuus info-mieheltä. Työntekijän heijastinliivissä luki isoilla kirjaimilla information. Ihan loisto keksintö! Kierreltiin Gamla Stanin pieniä katuja ja tehtiin pieniä ostoksia. Mun sisko osti esimerkiksi Yankee Candlen, meinasin itsekkin ostaa, mutten sitten kuitenkaan raaskinut. Kivojahan ne on, mutta en paljoa polta kynttilöitä. Sen sijaan ostin Evian-vettä ja käytiin vielä yhdessä jäätelöllä. Jäätelön osto ei tuottanut mitään ongelmia. Gluteenittomuus tunnetaan ilmeisen hyvin Ruotsissa. Ei tarvinnut kuin kysyä (englanniksi) mitkä ovat gluteenittomia ja myyjä tarjosi heti laajan valikoiman erilaisia makuja ja lisäksi gluteenitonta vohvelia, jota en tosin halunnut.

Gamla Stanista jatkettiin kävelyä keskustaan ja sieltä edelleen kohti Galleriaa. Matkan odotetuin hetki tietysti, kun pääsin Hollisteriin. Siellä vierähtikin aikaa lähemmäs tunti kierrellessä ja sovitellessa vaatteita. Mukaan lähti kaksi t-paitaa, käsirasva ja hajuvesi. Hajuvesi on ollut melkein jokapäiväisessä käytössä. Muiden raahattua minut ulos Hollisterista niin jatkettiin etsimään ruokailu paikkaa. Lyhyen etsiskelyn ja kyselyiden jälkeen päädyttiin Wok Houseen. Muut olisivat halunneet syödä pizzaa, mutta kuten moni tekstiä lukeva varmasti ymmärtää niin ei niitä gluteenittomia pizza pohjia ihan joka nurkasta löydy. Wok Housessa palvelu pelasi oikein loistavasti. Myyjä ymmärsi heti mistä on kyse, jonka jälkeen valitsin mulle mieluisan annoksen jota sitten muokattiin gluteenittomaksi. Harmi etten ottanut siitä kuvaa, oli niin herkullista!! Kana tankoja, riisiä ja salaattia. Namnamnamnam. 

Siitä jatkettiin minun johdolla kohti Starbucksia ja Victoria's Secrettiä, josta ostin iPhoneen kuoret. Olen niitä niin kauan etsinyt, kun kutoseen ei löydy kivoja kuoria oikein mistään. Seuraavana oli vuorossa kierros XXL sportissa, josta matka jatkuikin kohti tunnelbanaa ja laivaa. Laivalla huilittiin noin tunnin ajan, jonka jälkeen käytiin syömässä pienet välipalat. Otin leivän, mikä oli valtava pettymys. Se mureni aivan käsiin. Jokaisella haukulla tuntui, että olisin syönyt jauhoja. Todella tuhauttavaa, kun hintakin oli niin korkea. No onneksi hyvä smoothie rinnalla pelasti päivän. Illalla pelailtiinkin useampi tunti korttia ja räpsittiin kuvia kannelta. Nukkumaan mentiin hyvissä ajoin jo ennen kymmentä.

Aamulla oli jälleen aamupala, jonka jälkeen poistuttiin laivasta kesäiseen Helsinkiin. Helsingissä mun veli näki kavereitaan ja me mun siskon kanssa kierrettiin kauppoja. Jätettiin kamat parkkiin Starbucksiin mun veljelle. Jaksettiin kuluttaa viimeiset energiat akateemisessa kirjakaupassa ja Stadiumissa. Kirjakaupasta ositin yhdellä eurolla ruotsinkielisen Bridget Jonesin ja kahdella eurolla englannin kielisen Wonder Women kirjan. Stadiumista mukaan tarttui Adidaksen reppu, Adidaksen kolitsi ja Race Marinen neule. Sen jälkeen ei tehty kummempia, käytiin syömässä McDonaldsissa ja lähdettiin kotia kohti. Sellainen reissu tuli tehtyä, jäi tosi kiva fiilis ruuan suhteen ja muutenkin pidän paljon Ruotsista ja tietysti mun ihanista matkakumppaneista. 

 

Tunnisteet: 
matkustusmatkailu

Lisää uusi kommentti