Olet täällä

joulu

0

Pian on se aika vuodesta, kun saa taas glögijuustokakkua! Kyllä, se on se, mitä eniten odotan - ainakin mitä tulee notkuvaan jouluruokapöytään. Eilen kävin isäni ja äitipuoleni luona syömässä kinkkua ja muita jouluruokia, ja voi kun oli taas hyvää. Ihmeteltiin isän kanssa, kuinka jotkut kyllästyvät jouluruokaan jo Tapaninpäivään mennessä, kun me voisimme syödä sitä kaksi viikkoa putkeen. Ihan kevyesti. Ei sillä tavalla kevyesti, että nälkä jäisi... Isälle eilinen kinkku oli jo tämän vuoden neljäs, itselleni "vasta" ensimmäinen. Pitää ensi vuonna petrata.

Tunnisteet: 
keliakiajoulu
Anonymous (ei varmistettu)
46

Teksti Ann-Mari

Kun keliakia tuli perheemme pysyväksi kaveriksi 12 vuotta sitten Kaisan saadessa keliakiadiagnoosin, oli heti päivänselvää, että häntä ei pidetä erityistapauksena, vaan koko perhe ryhtyy syömään gluteenitonta ruokaa. 

0

Tässä on ehtinyt sattua ja tapahtua kaiken näköistä viime postauksestani. Joulu on taputeltu ja aloitettu uusi vuosi. Me lähdettiin mun siskon kanssa 365 päivää kestävään herkkulakkoon. Päivä 20/365, aloitettiin siis loppiaisena. Olo on ollut tosi hyvä. Turha ruokahalu on lähtenyt ja ongelmat vatsan kanssa siirtyneet taka-alalle. Oudointa tässä on se, että mun ei tee mieli edes sokeria tai rasvaa. 

105

Eilen tein kevyen paluun arkeen muutaman viikon joululomalta. Olin yliopistolla kahvittamassa yhdessä tilaisuudessa ja samalla vein yhden kurssin viimeistellyn oppimispäiväkirjani opettajan toimistohuoneen postilaatikkoon. Nyt keväällä on ihan uusia juttuja opintojen saralla, saa nähdä miten niistä selviän. Koko viime syksyn sain ihanasti opiskella pelkästään kirjallisuutta, mutta nyt keväällä käyn pakollisia ruotsin- ja englanninkursseja. Ensi vuonna kirjoitan kandidaatintutkintoa, joten kaikki pakolliset on hyvä suorittaa ajoissa alta pois.

Anonymous (ei varmistettu)
45

Niin se Joulu taas meni vauhdilla. Ei oikein tullut sellaista joulufiilistä ennakkoon. Ei ollut pikkujouluja, ei joulukuusta tai jouluvaloja. Lahjojakaan ei voitu hankkia kun ei niitä olisi saatu vietyä Suomeen. Ostoskeskuksissakaan en ehtinyt paljoakaan käymään, siellä olisi taas ollut näytillä kunnon tilpehöörit pukkineen ja kuusineen. Lisäksi paahtavassa auringonpaisteessa on vaikea miettiä jouluuisia ajatuksia. 

Anonymous (ei varmistettu)
71
Joulu on suuri ruoka- ja herkuttelujuhla. Olen syksystä lähtien ollut "herkkulakossa" eli jättänyt sipsit, limsat ja karkit kauppaan sekä ollut leipomatta makeita leivonnaisia. "Paasto" ei ole ollut vaikeaa, kun esim, karkkia en juuri muutenkaan syö. Vaikeinta on ehkä ollut olla leipomatta, mutta loppujen lopuksi sekään ei ole ollut kovin vaikeaa (minähän ne leipomukset kuitenkin olen syönyt, joten muu perhe ei ole tästä juuri valittanut).

Sivut

Tilaa syöte RSS - joulu