Olet täällä

Anonymous (ei varmistettu)
0

Teksti Ann-Mari

Meidän perheeseen saadaan tänä keväänä uusi ylioppilas, kun Kaisan isosisko saa valkolakin. Juhlavalmistelut ovat tietenkin jo käynnissä, kun h-hetkeen on enää viikko aikaa.

Päivänsankari sai itse suunnitella tarjottavan menun. Menemme aika simppelillä kattauksella, sillä mitään pitkänmatkanvieraita meille ei näyttäisi olevan tulossa. Tarjolla tulee olemaan juustosalaattia, foccaciaa ja tapenadea, toast skagen -leipiä, raparperipiirakkaa, juustokakkuja ja pikkuleipiä. Ja kaikki tietenkin gluteenittomina ja itse leivottuina.

Meidän perheessä kaikkien tarjottavien tekeminen gluteenittomana on ollut itsestäänselvyys koko ajan. Kaikki pöydän antimet ovat kaikkien syötävissä. Joitakin poikkeuksia toki teen: leivon pääosan foccaciasta vehnäjauhoista, mutta teen yhden satsin gluteenittomana. Lisäksi toast skagenin saaristolaisleivät äitini tekee normijauhoista, mutta gluteenittomia leipiä varten ostan Pirkan mainion paistetun saaristolaisleivän, joka muuten on Kaisan ehdoton suosikkileipä.

Hankalinta tässä juhlavalmistelussa on arvioida ruoan menekkiä. Kuinka monta kakkua teen? Ja mitä kakkuja teen? Riittävätkö ne varmasti? Vino pino leivontakirjoja on selailtu ja suosikit löydetty. Viime viikolla löysin uudesta Pirkka-lehdestä tätä tuskaani helpottavan gluteenittoman, pakastettavan suklaamoussekakun ohjeen. Tällä viikolla leivoin tuon kakun jo valmiiksi pakastimeen, ei tarvitse sitten hermoilla, kun varakakku on pakkasessa odottamassa.

Ohje oli simppeli ja kakku helppo tehdä. Kaunista kuvaa en siitä vielä saanut, mutta tällaisena se meni pakastimeen.

Miltä juhlapöytä sitten näyttää valmiina? Siihen pääsette kurkistamaan viikon päästä. 

 

Lisää uusi kommentti