Olet täällä

79

Moro kaikille!

Marraskuu vaihtui hujauksessa ja minulle valkeni, että jouluhan tulee vauhdilla. Olen itsekin kovasti jouluihminen, mutta en ymmärrä jäätävää jouluhypetystä jo syyskuussa. Jouluhörhöilylle on oma aikansa, mutta se on mielestäni vasta marraskuun loppupuoliskosta eteenpäin. Nyt aion kuitenkin rikkoa omaa kirjoittamatonta sääntöäni ja kirjoittaa jouluaiheisen postauksen JO näin marraskuussa.

Joulukalenterit ovat aina olleet minulle se juttu, josta joulun odotus käynnistyy! Muistan lapsuudesta sen jännityksen, kun joulukuun 1. päivä koitti ja lipaston päällä odottaneesta joulukalenterista sai luvan kanssa avata ensimmäisen luukun. Sillä niitähän ei kuulu avata etukäteen!!

Vaikka itselläni oli aina myös kuvakalenteri, niin suklaakalenteri oli kuitenkin se tärkein. Tarjonta suklaakalentereista oli kuitenkin tuolloin valitettavan suppea. Tarjolla ei ollut kuin muutama erilainen joulukalenteri, joiden sisältö oli gluteenitonta. Useimmiten kyseiset kalenterit olivat niitä kaikkein halvimpia, euron maksavia yllätyskalentereita. Pettymys oli suuri, kun en saanut yhtä "päheitä" kalentereita kuin kaverit. Tähän tuli muutos vasta myöhemmin. Ala-asteen lopulla tulivat kuvioihin muun muassa suklaapatukkakalenterit, avaten täysin uuden jouluelämyksen minullekin. Okei, nämäkin kalenterit sisälsivät myös muutaman ei-sopivan makeisen gluteenittomaan ruokavaliooni, kuten esim. Twix-patukat. Mutta ei sen väliä, kun kerrankin joka-aamuisesta kalenterin luukusta tuli muutakin kuin yksi säälittävän pieni ja aina saman makuinen suklaapala.

Linkkaan postauksen alle Keliakialiiton sivuilta löytyvät listaukset gluteenittomaan ruokavalioon soveltuvista joulukalentereista ja -makeisista. Näin välttyy sitten kaupassa ainesosaluetteloiden tutkimiselta!

Millaisia muistoja ja kokemuksia sulla on lapsuuden yllätyskalentereista? Kerro kommenteissa!

Mahtavaa joulunodotusta kaikille!

-Kasper

 

Esimerkkejä keliaakikoille soveltuvista joulukalentereista:

https://www.keliakialiitto.fi/kuluttajat/reseptit-ja-tuotteet/gluteenittomia-tuotteita-listauksia-tuoteryhmittain/joulukalentereita-2018/

Esimerkkejä gluteenittomista joulumakeisista:

https://www.keliakialiitto.fi/kuluttajat/reseptit-ja-tuotteet/gluteenittomia-tuotteita-listauksia-tuoteryhmittain/joulumakeisia-2018/

Kommentit

order neurontin online - synthroid 137.5 mcg can you buy levothyroxine over the counter in mexico
can you buy doxycycline over the counter in mexico - doxycycline generic brand online prednisolone

Sivut

Lisää uusi kommentti