Olet täällä

Anonymous (ei varmistettu)
0

Terveisiä Aavan neljännestä gastroskopiasta! Kuinkas moni voi leveillä, että on ollut mahantähystyksessä 2-, 3-, 4- ja 5-vuotiaana? No, tuskin moni leveilee, mutta Aavalle se on leveilyn aihe. Hyvä niin.

Aavan keliakia löytyi aikoinaan toisessa tähystyksessä, jossa sivulöydöksenä oli ruokatorven tulehdus, jota on nyt vuosittain tutkittu. Lue Aavan keliakian löytymisestä tästä.

Nyt lääkärillä oli hyviä uutisia: hän kertoi hämmästyneensä suuresti, miten hyvältä ruokatorvi nyt näytti! Mahtavaa! Parin viikon päästä kuulemme, jatkuuko Aavan kerran vuodessa tähystykseen -lista vai saako hän hetken huilitauon. Inhottava juttu tuo ruokatorven tulehduskin, joka voi hoitamattomana aiheuttaa aikuisiällä isojakin ongelmia ruokatorvessa.

Kirjoitin viime vuonna lapsen gastroskopiasta tässä blogissa (lue tästä neljävuotiaan tähystyksestä), joten en nyt kirjoita uudestaan. Kirjoitin tämän päivän kulusta toiseen blogiini, joten sieltä voit halutessasi kurkistaa, miten päivämme eteni tänään (lue tästä viisivuotiaan tähystyksestä).

Kerroin aiemmin, että kävin itse gastroskopiassa. Minulta ei löytynyt keliakiaa, mistä olen yhtä aikaa hämmentynyt, helpottunut ja pettynyt. Ehkä tiukka FODMAP-ruokavalio olisi taas paikallaan, mutta toistaiseksi olen syönyt vähän ruisleipää ja välillä vehnäleipääkin ja kuulostellut samalla oloani.

Keliakiaan liittyviä kuulumisia ei sen kummemmin ole meillä. Aava on nyt kaverisynttärikutsujen iässä, mikä tietysti jännittää, mutta usko kaiken hyvin menemiseen on vahva. Vahinkojakaan ei ole sattunut ollenkaan.

Itse odotan innolla Gluteeniton elämä -messuja, jotka järjestetään Tampereella 25.-26.11.2016. Minä pääsen mukaan lauantaina aamupäivästä. Tule moikkaamaan Keliakialiiton bloggaajia silloin!

Pirteää syksyä!

Lisää uusi kommentti