Olet täällä

leipä

Anonymous (ei varmistettu)
0

Sain diagnoosin ihokeliakiasta vuonna 1989 sairastettuani tautia arviolta noin kahdeksan vuoden ajan. Vielä tuntematonta ihosairautta hoidettiin erilaisilla ruokavalioilla (välillä en saanut syödä tomaattia, toisinaan karsittiin pois jotain muuta), ihorasvoilla ja välillä kiellettiin uimahallissa käyminenkin. Kun diagnoosi viimein saatiin, oli olo helpottunut. Pienellä paikkakunnalla itselle sopivien tuotteiden määrä oli hyvin rajallinen ja ruokakauppiaalta saatu monistettu reseptinippu oli kultaakin arvokkaampi ja säilössä edelleen.

Anonymous (ei varmistettu)
42

Kesällä on paljon erilaisia juhlia ja lomaillessa tulee hemmoteltua itseään myös erilaisilla herkuilla. Marks & Spencer tarjoaa monia hyviä gluteenittomia vaihtoehtoja usein erikoisemmalla makutulokulmalla. Uusin tuttavuus oli rosmariinia ja aprikoosia sisältävät leipäset, jotka olivat viedä kielen mennessään. Paketti oli arvokas sisältöönsä nähden, mutta ehkäpä näitä herkkupaloja ei ollakaan tarkoitettu arkiruokailuun. Päätin oikein hurjastella ja ostin leipästen kaveriksi Valma Brie -valkohomejuustoa ja viikunahilloa.

Anonymous (ei varmistettu)
44

Olen löytänyt uuden rakkauden. Nimittäin aurinkokuivatut tomaatit. Itsekseen nämä tomaatit ovat suorastaan karmean makuisia, mutta toimivat parhaiten esim. salaateissa tai vaikkapa näissä tomaattisissa perunarieskoissa. 

Ensin keitin 3 desilitraa vettä, levy nollalla ja kaadoin sekaan perunamuusijauhetta (kyllä, olen juuri näin laiska enkä edes viitsi lähteä tuohon perunasavottaan kun pussin avaaminen on niin helppoa). Annoin jäähtyä hetkisen aikaa, lisäsin ensin aurinkokuivatut tomaatit öljyineen (auringonkukkaöljyä), sekoitin ja lisäsin jauhoja, kunnes massa on käsiteltävää. 

Anonymous (ei varmistettu)
130

Suomalaisten suhde leipään on varmasti ainutlaatuinen.

Mistä on kyse?

Mikä tekee kasasta jauhoja, hiivaa ja nestettä niin ainutlaatuisen elementin, että siitä pitää toisinaan jopa väitellä? Mikä leivässä on, että se herättää niin suuret tunteet jokaisessa suomalaisessa?

Tilaa syöte RSS - leipä