Olet täällä

adressi

Anonymous (ei varmistettu)
45

Viime päivinä keliakiaa sairastavien yhteisöä on ravisuttanut tieto ruokavaliokorvauksen poistamisesta. Tämä on lyhytnäköistä politiikkaa, kuten useissa aiemmissakin kirjoituksissa on huomioitu. Jos tätä autoimmuunia sairautta ei hoida, on jälkipolvilla enenevät ongelmat edessään. Vaikka ruokavaliotuki ei kata alkuunkaan sairaudestamme koituvia lisäkustannuksia, on tähän asti saatu kädenojennus avuksemme koettu erityisen tarpeelliseksi. Nyt suunnitellut leikkaukset tuntuvat eteenkin vähätuloisimpien kukkaroissa.

Anonymous (ei varmistettu)
10

Ensi vuoden alusta hallitus on leikkaamassa pois keliakiakorvauksen, joka on huimat 23,60 kuussa. Mutta vain yli 16-vuotiailta. Kaksi lausetta ja kolme epäkohtaa.

 

Keliakia on elinikäinen sairaus, jonka ainoa hoitokeino, siis lääke, on ehdoton elinikäinen ruokavalio. Oli ikä mikä tahansa.

Miksei kaikkien muidenkin lääkkeiden korvauksia leikata nollaan samantien? Miksi juuri keliakia? Hoitamaton tai huonosti hoidettu keliakia on erinomainen pohjustus monille sairauksille, jotka rasittavat kansanterveyttä ja kukkaroa, niin sairastavan kuin valtion.

Anonymous (ei varmistettu)
49

Keskiviikkona 27.5.2015 julkaistun hallitusohjelman linjauksen mukaan ruokavaliokorvaus poistuisi 1.1.2016 alkaen. Yli 16-vuotiaat keliakiaa sairastavat voivat nykyisin saada Kelan maksamaa ruokavaliokorvausta 23,60 euroa kuukaudessa. Tutkimuksen mukaan gluteeniton ruokavalio aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia 68 euroa kuukaudessa.

Tilaa syöte RSS - adressi