Olet täällä
Teksti Ann-Mari
Raparperit ovat nyt parhaimmillaan, ja meillä leivotaan uusi gluteeniton rapaperipiirakka joka viikko.
Tällä hetkellä olen erityisen ihastunut tähän rahkapohjaiseen rapaperipiirakkaan, jossa rahkan ja rapaperin yhdistelmästä tulee ihanan karamellimainen maku.
Raparperit voit pilkkoa ihan pieneksi ja laittaa rahkan alle, tai sitten voit sommitella pitkäksi leikatuista ja halkaistuista raparpereista erilaisia kuvioita piirakan pintaan. Raparperin luontainen värivaihtelu tuo hauskasti näyttävyyttä piirakkaan.
Gluteeniton raparperi-rahkapiirakka
Pohja:
150 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl gluteenittomia jauhoja
1 dl perunajauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 raparperinvartta
1 prk rahkaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Vatkaa huoneenlämpöiseksi pehmennyt margariini ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Lisää mukaan kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan, ja sekoita tasaiseksi.
Levitä pohjataikina piirakkavuodan pohjalle ja reunoille. Helpotat työtä, kun otat avuksi gluteenittomia jauhoja ja ripottelet niitä taikinan pinnalle, näin sormet eivät tartu taikinaan.
Leikkaa raparperinvarret piirakkavuoan koon mukaan pitkiksi paloiksi ja halkaise ne kahteen tai kolmeen osaan. Voit myös halutessasi leikata varret ihan pieniksi paloiksi.
Sekoita rahka, kananmuna ja sokerit kulhossa tasaiseksi.
Jos leikkasit varret pieniksi paloiksi, levitä palat ensin pohjataikinan päälle ja lisää sitten lopuksi rahkaseos. Jos teit raparpereista pitkiä paloja ja haluat niiden jäävän päällimmäiseksi, levitä rahkaseos ensin pohjan päälle ja aseta raparperit vasta sitten päällimmäiseksi.
Paista piirakkaa 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes piirakka on kauniisti ruskettunut reunoilta.
Lue blogikirjoituksia
Lue blogikirjoituksia
- huhtikuu 2015 (11)
- toukokuu 2015 (19)
- kesäkuu 2015 (12)
- heinäkuu 2015 (7)
- elokuu 2015 (7)
- syyskuu 2015 (5)
- lokakuu 2015 (6)
- marraskuu 2015 (4)
- joulukuu 2015 (9)
- tammikuu 2016 (5)
- helmikuu 2016 (7)
- maaliskuu 2016 (3)
- huhtikuu 2016 (3)
- toukokuu 2016 (3)
- kesäkuu 2016 (2)
- elokuu 2016 (2)
- syyskuu 2016 (2)
- lokakuu 2016 (2)
- marraskuu 2016 (3)
- joulukuu 2016 (1)
- tammikuu 2017 (1)
- helmikuu 2017 (2)
- maaliskuu 2017 (1)
- huhtikuu 2017 (2)
- toukokuu 2017 (1)
- kesäkuu 2017 (1)
- elokuu 2017 (2)
- syyskuu 2017 (1)
- lokakuu 2017 (1)
- marraskuu 2017 (1)
- joulukuu 2017 (3)
- tammikuu 2018 (1)
- helmikuu 2018 (3)
- maaliskuu 2018 (3)
- huhtikuu 2018 (2)
- toukokuu 2018 (3)
- heinäkuu 2018 (1)
- syyskuu 2018 (2)
- marraskuu 2018 (1)
- tammikuu 2019 (2)
- maaliskuu 2019 (2)
- huhtikuu 2019 (1)
- toukokuu 2019 (1)
- kesäkuu 2019 (1)
- elokuu 2019 (1)
- syyskuu 2019 (2)
- marraskuu 2019 (1)
- helmikuu 2020 (1)
Space
hidden
Kommentit
Sivut
Lisää uusi kommentti