Olet täällä

0

Tällä viikolla on vietetty valtakunnallista keliakiaviikkoa ja kuinka se lämmittääkään keliaakikon mieltä! Viime keväänä minulle tuli kymmenen vuotta täyteen tämän sairauden kanssa. Tuntuu oudolta puhua sairaudesta, koska homma on niin hyvin hanskassa. Vaikka kyseessä on parantumaton sairaus (ainakin nykylääketieteellä), niin täysipainoinen elämä on täysin mahdollista, kun hoito on kunnossa ja liitännäissairaudet pysyvät poissa tai kurissa.

Olen aiemminkin kirjoittanut siitä, ettei keliakia ole koskaan tuntunut itselleni kovinkaan vaikealta asialta. Edelleen kaipaan Doris-keksejä, mutta nyt kun Lidlistä saa gluteenittomia paistopistetuotteita, on harmituksen aiheita yksi vähemmän. Tuntuu, että gluteeniton tuotevalikoima vain kasvaa jatkuvasti, sekä Lidlissä että muualla, mikä on mahtavaa! Olen ostanut jo useamman kerran Lidlin paistopisteeseen tulleita gluteenittomia riisipiirakoita. Ne ovat niin hyviä ja todella käteviä napata vaikka kiireessä evääksi. Toivon, että vastaavanlaisia tuotteita tulisi lisää eri kauppojen valikoimiin.

 

Olen suuri raakakakkujen ystävä, joten aina kun tiedän sellaisen kahvilan olevan lähimailla, suuntaan sinne. Viime vuonna Helsingissä asuessani Paulig Kulmasta tuli vakiokahvilani. Siellä tuli monta toinen toistaan herkullisempaa raakakakkua syötyä ja samalla nautittua hyvästä seurasta sekä hetken lepotauosta välillä niin hektisessä arjessa. Tykkään myös siitä, että voin herkutella ilman sitä seuraavaa raskasta olotilaa. Toki välillä on kiva syödä voisia pullia ja kermakakkua, mutta koska rakastan makeaa, on mukavaa, että sitä voi tehdä myös terveellisemmin. Lähes poikkeuksetta raakakakut ja-herkut ovat myös gluteenittomia. On ihana fiilis astua kahvilaan, jonka vitriinistä voi valita mitä haluaa! Jatkuvasti myös huomaan uusien raakakakkukahviloiden avaavan ovia, joten kysyntää selvästi on.

Yksi tavoite minulla on vielä keliakiahistoriani aikana saavuttamatta: Berliininmunkin syöminen. Olen haaveillut siitä jo vuosia, mutta en ole saanut aikaiseksi ostaa. Olen jopa nähnyt niitä myynnissä, mutta siltikään. Otan sen tämän vuoden tavoitteeksi, koska muistan lapsena tykänneeni berliininmunkeista todella paljon. Onko sinulla jotain vastaavanlaisia tavoitteita?

-Nora

Lisää uusi kommentti