Olet täällä

0

Tehtiin pieni vajaan viikon reissu asuntoautolla täältä Tampereelta Savoon. Kävimme Pieksämäellä ja sieltä reissasimme Kuopioon. Juliuksella oli kaveri mukana reissussa.Meidän gluteenittomat ruokailut hoituivat helposti. Auton jääkaappi oli pullollaan kotoa mukaan otettua ruokaa, jota sitten itse valmistimme paikan päällä.

Olimme sopineet, että menemme mieheni ystävälle kylään Kuopioon yhdeksi yöksi. Mieheni oli kertonut, että minulla ja Juliuksella on keliakia, eikä heidän tarvitse tehdä meille mitään ruokia, kun kuljemme jääkaappi mukanamme.

Kun saavuimme perille, niin kahvipannu laitettiin kyläpaikassa porisemaan. Olin jo valmistautunut hakemaan vaniljapullat meille asuntoautosta, kunnes meille kerrottiin, että kääretorttu on tehty varta vasten perunajauhoista, jotta voimme syödä sitä. Voi kuinka siitä tuli hyvä mieli! Juliuksen puolesta erityisesti olin onnellinen, sillä hän pitää kääretortusta paljon enemmän kuin pullasta. Illalla vielä isäntäväki oli varustautunut meitä varten ruokatarjoiluun. Tarjolla oli herkullista uunissa haudutettua porsasta porkkana- ja lanttuhaudassa. Muutenkin kyläreissu oli mukava.

Pojilla oli polkupyörät mukana ja niillä sitten hurauttivat Kuopion keskustaan katsomaan vähän kartsalle. Torilta oli saanut herkullisen pehmiksen gluteenittoman vohvelin kera. Nam, kyllä olis mullekin maistunut. Sen siitä saa, kun ei viitsi lähteä pyöräreissulle.

Kotiin päin tullessamme ei ollutkaan sitten ihan onnistunut reissu syömisen suhteen ABC-asemalla. Tarjolla oli porsasta olutkastikkeessa ja merkitty G. Söimme sitä hyvällä ruokahalulla, kun oli helposti saatavilla noutopöydästä. Mulle sitten tulikin myöhemmin pahat mahaoireet. Olisi sitten pitänyt taas kerran vaan varmistaa varmistamisen jälkeenkin, että on varmasti gluteeniton. Onneksi Juliukselle ei tullut oireita siitä. Harmitti kuitenkin. Mun maha on muutenkin tosi herkkä ärtyvän suolen vuoksi ja maha voi oireilla mistä vaan, niin arvoitukseksi jäi, oliko ruoka sitten gluteenitonta vai ei.

Miksi aina kaikki pitää varmistaa? Miksei voi luottaa merkintöihin? Jotenkin turhauttavaa. Eikö teistä muistakin jatkuva varmistaminen ole stressaavaa ja rasittavaa? Aina saa jonossa aiheuttaa ruuhkaa kysymysten vuoksi. Olisi niin mukava voida vain luottaa. Toiveajattelua kai.

Ilmat suosivat meitä ihan kivasti, vaikka kesä onkin ollut vähän mitä on. Naamaankin sai vähän rusketusta.

Kiva on aina lähteä reissulle, mutta vielä mukavampi on palata kotiin. :)

 

 

Lisää uusi kommentti