Olet täällä

36

 

Vuosi 2017 on lähtenyt mukavasti käyntiin. Minulla on vielä tämä viikko lomaa ja sitten alkaa arkeen paluu toden teolla. Vietin rentouttavat 1 1/2 viikkoa Vaasassa perheeni luona ja eilen palasin Turkuun. Oli haikeaa tulla takaisin ja kaipaan jo nyt perhettäni, mutta samalla tuntuu hyvältä aloittaa tämän vuoden touhut. Muutaman viikon päästä kandini on valmis, paitsi keväällä teen vielä joitakin kursseja, joten saan tutkintoni keväällä ulos. Ajatus tuntuu huojentavalta ja ihanalta. Vielä on kuitenkin painettava töitä sen eteen.

Lomalla tein kaikkea muuta paitsi mitään järkevää. Katsoin joulukonsertteja ja elokuvia, sekä vaan loikoilin sohvalla ja kirjoitin runoja. Runojen kirjoittaminen tosin oli järkevää puuhaa, koska työstän ensimmäistä teostani ja sain sitä kehitettyä mukavasti. Se on rentouttavaa ja ajankulun unohduttavaa puuhaa. Juuri sellaista, mitä lomalla tarvitseekin. Kävin myös lenkillä lähes päivittäin. 

Söin myös suklaa-överit luvattoman monta kertaa loman aikana. Mutta teki hyvää tehdä juuri sitä, mitä milloinkin halusi. Välillä mieli kaipaa sitä, ettei tarvitse rajoittaa ja kieltää itseään. Edellisessä kirjoituksessani kerroin odottavani joululta glögi-juustokakkua ja sitä myös sain :P Siskoni leipoi sitä jouluaatoksi ja myös uudeksi vuodeksi! Kuvaa en siitä ehtinyt ottamaan, koska aina oli kiire syömään, minulla ja muilla. Hyvää kannatti odottaa, koska taaskaan glögi-juustokakku ei tuottanut pettymystä, vaikka aluksi näytti siltä, ettei siitä ole syötäväksi. Siskoni oli nimittäin laittanut ensimmäisen tekemänsä glögi-juustokakun pakastimeen hyytymään, joten sulamisessa kesti, kesti ja kesti. Hetken tilanne näytti pahalta, mutta onneksi loppu hyvin, kaikki hyvin.

Jouluruokaa riitti pariksi päiväksi, mutta itse voisin syödä sitä helposti pari viikkoa putkeen. On se niin hyvää <3 Lähes kaikki joulupöydässämme oli gluteenitonta lanttulaatikkoa lukuunottamatta. Pidän eniten porkkana-, maksa- ja bataattilaatikoista. Laatikoiden lisäksi oli perinteisiä jouluherkkuja: kalaa, kinkkua, rosollia, keitettyjä kananmunia majoneesilla sekä peruna-, punajuuri- ja italiansalaattia. Mahan sai enemmän kuin täyteen. Huomasin kuitenkin, kuinka minun piti paljon tietoisemmin jatkuvasti tarkistella, etten varmasti syönyt mitään gluteenipitoista. Olen tottunut yksin asuessa siihen, että kotonani kaikki syötävä on gluteenitonta, joten piti olla varovainen, ettei vahingossa esimerkiksi syönyt jotain majoneesia, jossa onkin gluteenia. Onneksi kaikki meni hyvin ja muistin olla tarkkana. 

Lomaan kuului myös ale-shoppailut joulun jälkeen. Löysin vaikka mitä ihania uusia vaatteita, joita odotan pääseväni käyttämään. Ja kaikki oli alennuksessa! Helposti ale-myynteihin mennessä käykin niin, että ostaa vain normihintaisia tuotteita. Mutta nyt menin taktisesti vain ale-lapuilla varustettujen rekkien luokse. Toimi. Shoppailujen jälkeen kävimme kahvilla/teellä ja söin gluteenittoman rouskuvan siemenleivän täytteineen. Shoppailu on rankkaa puuhaa.

En tehnyt mitään sen kummempia uudenvuodenlupauksia, koska - no, eiväthän ne useinkaan toteudu. Aion jatkaa aika samoilla linjoilla kuin vuoden 2016, mutta haastan itseäni enemmän ja teen koko ajan töitä unelmieni eteen. Aion myös panostaa siihen, että opin rentoutumaan tarpeeksi, enkä stressaa turhista asioista. Tai etukäteen, koska eihän kaikkeen voi juuri tällä sekunnilla vaikuttaa. Elämällä on tapana järjestyä, aina. 

Miten teidän vuosi 2017 on lähtenyt käyntiin? Joko olette päässeet arkeen kiinni?

Toivotan upeaa tätä vuotta kaikille!

- Nora

Tunnisteet: 
keliakiauusi vuosi

Kommentit

Lisää uusi kommentti