Olet täällä

ruokavaliokorvaus

45

Edellisestä tekstistäni on vierähtänyt kohta jo kuukauden päivät. Vähän hävettää, mutta samalla olen jollain tapaa ylpeä itsestäni. Se miksi en ole kirjoittanut, johtuu ajasta. Ajasta, mikä on käytetty oikein. Tällä hetkellä prioriteetti yksi on kirjoitukset, korjaan pitäisi olla prioriteetti yksi. Tärkein asia on nyt "minun" hevoseni kuntouttaminen ja Huikkauksen ratsuttamisen edistyminen. Sitten tulee kirjotukset minun pääni sisäisessä järjestyksessä. Aika on siis kulunut hevosten, lukemisen, vapaaehtoistyön ja kuntosalin/lenkkeilyn parissa.

Anonymous (ei varmistettu)
45

Teksti Tarja Korpinen

Ninnillä on kiva samanhenkinen kaveriporukka, siihen kuuluu viisi tyttöä. Silloin tällöin he kokoontuvat yhden tytön kotiin yökylään. Heillä on kotona tilaa niin että tytöt sopivat sinne hyvin aikaa viettämään. Kerran tyttöporukka oli minun luona mutta minulla on niin pieni koti että tytöt sitten valloittivat olohuoneen herkkujen kanssa ja minulle ilmaistiin että voisin mennä jonnekin muutamaksi tunniksi, menin elokuviin.

Anonymous (ei varmistettu)
45

Viime päivinä keliakiaa sairastavien yhteisöä on ravisuttanut tieto ruokavaliokorvauksen poistamisesta. Tämä on lyhytnäköistä politiikkaa, kuten useissa aiemmissakin kirjoituksissa on huomioitu. Jos tätä autoimmuunia sairautta ei hoida, on jälkipolvilla enenevät ongelmat edessään. Vaikka ruokavaliotuki ei kata alkuunkaan sairaudestamme koituvia lisäkustannuksia, on tähän asti saatu kädenojennus avuksemme koettu erityisen tarpeelliseksi. Nyt suunnitellut leikkaukset tuntuvat eteenkin vähätuloisimpien kukkaroissa.

2
 
 
Uusi hallitus sitten on päättänyt riistää sairaita ja vielä eriarvoisessa asemassa ovat eri pitkäaikaissairaudet. Keliakian ainoa oikea lääke on gluteeniton ruokavalio. Keliakiaa ei vielä toistaiseksi voi hoitaa pillereillä, vaikka se kuinka kiehtova ajatus olisikin ja helpottaisi elämää kummasti. 
Anonymous (ei varmistettu)
5

Viime päivien kuumin puheenaihe on suomalaisten keskuudessa ollut hallituksen päättämät leikkaukset. Keliaakikkojen kannalta kyyti on ollut erittäin kylmää. Kaikki se taistelu, mitä Keliakialiitto on käynyt saadakseen ruokavaliokorvauksen inhimilliselle tasolle heitettiin roskikseen kertaheitolla. Muista asioista ”vain”  leikattiin – meiltä vietiin kaikki!

Tunnisteet: 
ruokavaliokorvaus
Anonymous (ei varmistettu)
10

Ensi vuoden alusta hallitus on leikkaamassa pois keliakiakorvauksen, joka on huimat 23,60 kuussa. Mutta vain yli 16-vuotiailta. Kaksi lausetta ja kolme epäkohtaa.

 

Keliakia on elinikäinen sairaus, jonka ainoa hoitokeino, siis lääke, on ehdoton elinikäinen ruokavalio. Oli ikä mikä tahansa.

Miksei kaikkien muidenkin lääkkeiden korvauksia leikata nollaan samantien? Miksi juuri keliakia? Hoitamaton tai huonosti hoidettu keliakia on erinomainen pohjustus monille sairauksille, jotka rasittavat kansanterveyttä ja kukkaroa, niin sairastavan kuin valtion.

Sivut

Tilaa syöte RSS - ruokavaliokorvaus