Olet täällä

0

Sain idean kirjoittaa kellun top 5 vinkkiä arkeen. Pohdin vinkkejä yhdessä muiden bloggaajien (iso kiitos Marjo, Jasmin ja Hanna!) kanssa. Sain muutman kivan lisän, vaikka kaikki eivät mahtuneet top 5:teen. Sana kelluaikuinen, kellulapsi ja kelluihminen olivat minulle aivan vieraita. Tavallaan ihan hauskoja eivätkä anna meistä kelluista liian tylyä kuvaa, kun tylytetään jo ruuasta. Mikäli tulee muita vinkkejä niin antaa kuulua, niitä otetaan vastaan.

1. Kun menet uuteen paikkaan, missä keliakia ja gluteenittomuus ovat vieraita asioita vie etukäteen tai mennessäsi mukanasi kyseinen Pakko olla sairaantarkka esite. Alla PDF, joka kokoaa kaiken mitä tulee tietää keliaakikon tarkkuudesta.

https://www.keliakialiitto.fi/document.php?DOC_ID=999&SEC=afc515fdb496936e289a1a1735b60f0c&SID=1

2. Suunnittele syömiset, mieti etukäteen ruokapaikat ja tarkasta tarjoavatko ne gluteenittoman vaihtoehdon. Pakkaa myös eväät ja hätävara patukka taskuun mukaan. 

3. Gluteeniton karanteeni alue kotiin, mökille tai väliaikaiselle kaverimajoitukselle. Mulla on J:n luona oma ruokapaikka ja oma gluteeniton hylly. Pöytä pyyhitään aina ennen ja ruokailun jälkeen (minä pyyhin eli huolehtikaa itse tästä).

4. Kysy! Varmista aina olihan kyseessä gluteeniton annos jo tilatessasi. Kun ravintolassa saat ruuan pöytääsi ja maininta gluteenittomuudesta tulee, mutta annos vaikuttaa kuitenkin epäilyttävältä niin kysy uudestaan. Kysyminen ei maksa, mutta gluteeni maksaa meidän terveytemme.

5. Älä stressaa. Kyllä ruokaa aina jostain saa. Pitkä pinna ja positiivinen asenne on valttia. Mikäli muiden on saatava syödä tietyssä paikassa, missä ei gluteenitonta ole tarjolla, hae itsellesi ruokaa muualta tai syö jälkeenpäin niin, että muut sitten odottavat. Sopeutuminen on valttia. Oma patukka ja hedelmä taskuun niin tilanne kyllä järjestyy eikä nälkäkuolema pääse yllättämään.

Käykääpä kommentoimassa niitä kirjoitus ideoita. Voin siis kuvata, videoida ja kirjoittaa teidän lukijoiden toiveiden pohjalta. Edelliseen tekstiin ideaa tulemaan siis!

Lisää uusi kommentti