Olet täällä

73

Matkustelu on aina kuumottavaa, varsinkin jos sitä miettii ruokailujen puolesta. Lomakohdetta valitessa, olen aina selvittänyt etukäteen matkakohteen ruokakulttuuria ja gluteenitonta tarjontaa. Matkustelu on välillä yllättänyt positiivisesti ja välillä taas on tullut hetkiä, kun mietin että mitähän nyt taas…

Ei jatkoon:

Ylivoimaisesti negatiivisimmat kokemukset osaltani ovat Ranskasta. Lomaillessani vierailin useassa Rivieran rannikkokaupungissa  ja sanotaanko, että olisi kiva ollut saada jotakin ruokaa. Ravintoloissa ei juurikaan ymmärretty gluteenittomuutta ja yleinen vaikutelma gluteenittoman annoksen saannista oli aika surullista. Tällä lomalla elin siis viikon pelkällä salaatilla ja munakkaalla, jotka sattuivat olemaan ainoat soveltuvat annokset ruokalistoilla. Onneksi oli taas laukku pakattuna täyteen leipää Suomesta. Samanlaiset fiilikset ovat jääneet Saksasta, jossa gluteenittomuus tuntuu olevan jonkinlainen utopistinen ajatus. Johtuiko sitten mun ralliranskasta ja -englannista vai siitä, ettei heillä ole tietoakaan asiasta, jota heille yritin selittää.

Gluteeniton sydän sykkii Espanjalle

Ison ja positiivisen kiitoksen haluan antaa Espanjalle, joka toimii luottolomakohteenani. Sen verran on maassa tullut vierailtua, että gluteeniton valikoima alkaa olla jo melko tuttua, mutta tärkeintähän on, että sitä alun perin edes on. Espanjassa ravintolat useimmiten tietävät, mitä tarkoittaa gluteenittomuus (eli sin gluten). Gluteenittomien Annosten saatavuudessa on kuitenkin suuria vaihteluita maakuntien ja paikkojen sisällä. Esimerkiksi Cartagenassa ei tuntunut ravintoloista löytyvän juurikaan muuta syötävää kuin sitä vanhaa tuttua omelettia. Yleensä Costa Blancan rantakaupungeissa ravintolat ilmoittavat selkeästi, mitä on saatavilla gluteenittomana. Myös ruokakauppojen hyllyt ovat täynnä tuotteita, jotka soveltuvat käytettäväksi. Itse otan tämän aina experimenttinä, jossa testaan kaikkea uutta ja kiinnostavaa, mitä Suomessa ei myydä.

Euroopan matkailu keliaakikkona toimii useimmiten hyvin ja tarjolla on edes jotakin purtavaa. Jos kuitenkin olet matkustamassa maahan, jonka ruokatottumukset tuntuvat vierailta, niin suosittelen ottamaan selvää asioista etukäteen ja varautumaan mahdollisesti siihen, että lähdet matkaan matkalaukku täynnä sitä parasta gluteenitonta ruokaa Suomesta.

Mukavaa kesän odotusta tyypit!

-Kasper

Kommentit

can you buy prednisone over the counter in canada - prednisone pills 10 mg generic prednisone cost

Sivut

Lisää uusi kommentti