Olet täällä

ruokavalio

0

Heippa taasen, ette arvaakkaan missä minä nyt olen. Nimittäin Päijät-hämeen keskussairaalan kirurgian osastolta. Nyt päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja kirjoittaa tänne Suuntaan, minulla kun ei ole muuta kuin aikaa. Miten teidän syksy on kulunut? Kauhistuttaako kylmät ilmat vai onko se mukavaa vaihtelua? 

Tunnisteet: 
ruokavaliovegaani
62

Olen aiemmin kirjoittanut siitä, miten keliakia on vaikuttanut elämäntapoihini. Se miten suuresti taudin toteaminen vaikutti ruokailuuni kokonaisvaltaisesti, oli hyvinkin iso harppaus positiiviseen suuntaan. Olen laihtunut, olen oppinut syömään terveellisesti ja monipuolisesti. Ennestään jo liikunnallinen puoleni minussa vahvistui. Nyt olen omatoiminen, en käynyt vain lentopallo treeneissä.

44

Hei. Olen jo pidemmän aikaa pohtinut omaa ruokavaliotani ja kokenut sen joskus jopa vaivaannuttavaksi. Olen jättänyt gluteenin lisäksi oman hyvinvointini vuoksi ruokavaliostani pois punaisenlihan, kaikki herkut, joihin on lisätty sokeria ja tietysti laktoositon olen ollut aina. Eli raakakakut ja smoothiet menevät vielä ruokavaliossa mukana. Samoin kaali, sipuli ja palkokasvit ovat vain välttämättömissä tilanteissa lautasellani. Ruokavaliota on nyt takana 100 päivää ja olo on ollut todella hyvä.

Anonymous (ei varmistettu)
75

Teksti Tarja Korpinen

Sunnuntaina kävin kirkossa messussa. Taitaa olla aikaa kun olen ehtoollisella viimeksi käynyt kun nyt kömmähdys kävi. Tavalliseen tapaan ojensin käteni ja otin vastaan ehtoollisleivän kun samassa tajusin että siinä on gluteenia!!

Nopeasti ajatukset risteilivät... sanonko etten voikaan tätä syödä, saisinko gluteenittoman...syönkö vaan ja katson mitä tapahtuu kun reilusti yli vuoden olen gluteenitonta syönyt.

Anonymous (ei varmistettu)
62

Töissä oli hetki jolloin oli kurjaa. Vartin aikana saatiin kokea perinteiden kesää kohde-sääilmiö: vartin sisään auringonpaisteesta alkaen vettä, rakeita, räntää ja lunta palaten taas auringonpaisteeseen. Tähän tietty hurja tuuli päälle ja työskentelyalustana märkä pelto. Tiedäthän miten se peltomulta märkänä takertuu kengänpohjiin muodostae uudet viiden sentin paksuiset platformit? Joo, ja päivän mittaan nousseen kuumeen tuoma horkka ei just oloa parantanut.

 

Tilaa syöte RSS - ruokavalio