Olet täällä

pikatesti

42

Kesä vierähti. Lumi on jo maassa. Suomi tuli kierrettyä ainakin yhteen kertaan. Monet kahvikupposet on juotu ja aika usein syöty leivonnaisiakin, mikä valitettavasti tuntuu myös vyötäröllä. Mieleenpainavin elämys oli vierailu Utsjoen kirkkotuvilla. Kahvituvassa minua odotti gluteeniton vohveli, tosin minäkin odotin sitä joitain minuutteja, mutta eipä ole niin kiire siellä pohjoisessa. Lapissa olen käynyt neljä kertaa tänä vuonna, kahdesti hiihtämässä, kerran patikoimassa ja vielä linja-autoretkellä ruskan jälkeen. Kaamos on kokematta.

Ihmettelen mikä siinä Lapissa niin kiehtoo.

Tunnisteet: 
Lappipikatesti
0

Näillä korkeuksilla ei juuri näy viljapeltoja eikä juuri kuule havinaakaan.

Ohraa täälläkin viljellään rieskajauhoiksi. Eipä tarvise enää yrittää rieskanleipomista, jotain iloa täytyy olla keliakiastakin. Sata vuotta sitten näilläkin selkosilla syötiin pettua.

Vilja, jyvät, viljelys, sadonkorjuu - sanoja vilisee puheessa vertauskuvina. "Kun korjaaja niittää kypsää viljaa...", tämä värssy on tullut tutuksi hautajaisissa.

Pari päivää sitten minulla oli selkeä ajatus mistä kirjoitan: Kaikkien henkilöiden, joilla on lähisuvussa keliakiaa, kannattaa tehdä pikatesti.

Tilaa syöte RSS - pikatesti