Olet täällä

keliakialiitto

Anonymous (ei varmistettu)
46

Havahduin juuri, että minullahan on menossa juhlavuosi: 10 vuotta keliaakikkona! Miten tätä juhlisin? Jo vuosi sitten haaveilin, että pääsisinpä kerran Keliakialiiton Messuille ja nyt se toteutuu. Huomenna ne alkavat :)

Anonymous (ei varmistettu)
120

Pitkän hiljaiselon jälkeen aloitan niinsanotusti puhtaalta pöydältä, ilman mitään murusia.

Keliaakikot voivat käyttää gluteenitonta kauraa sisältäviä elintarvikkeita. Siinä on se etu, että se tuo gluteenittomaan ruokavalioon jotain tuttua ja kotimaista verrattuna esimerkiksi tattariin, riisiin ja hirssiin. Puhdas kaura helpottaa myös leivontaa, tuo taikinaan käsittelevyyttä ja makua. Mutta mikä on puhdasta kauraa?

Anonymous (ei varmistettu)
60

Osallistuimme ensimmäistä kertaa ikinä Ravintolapäivään. Mikä olisikaan voinut olla parempi kohde meille kuin Keliakianuorten Kelicafe Tampereella Keliakialiiton keskustoimistolla?

Kerroin etukäteen Aavalle, että menemme kahvilaan, jossa kaikki on gluteenitonta. Siis ihan kaikki, hän saisi valita ihan minkä vain! Aava alkoi nauraa ja sanoi, että sinne ei saa sitten ketkään vehnät (gluteenia syövät) tulla! Se olisi tietysti ollut ihan oikein perheemme kaikkea syöville vehnille, mutta otimme heidät kuitenkin mukaan.

Anonymous (ei varmistettu)
2
Pyrin elämässäni keskittymään käsillä olevaan hetkeen ja päivään, sillä eilinen on mennyt eikä huomista vielä ole. Näin joulun alla mielessäni on odotus, jota elämässäni on viime aikoina ollut monessa asiassa. Joidenkin asioiden odottaminen on itsessään se juttu. Elämä tuo toisinaan kuitenkin odottamattomiakin yllätyksiä, joihin ei voi etukäteen valmistautua.
Anonymous (ei varmistettu)
49

Keskiviikkona 27.5.2015 julkaistun hallitusohjelman linjauksen mukaan ruokavaliokorvaus poistuisi 1.1.2016 alkaen. Yli 16-vuotiaat keliakiaa sairastavat voivat nykyisin saada Kelan maksamaa ruokavaliokorvausta 23,60 euroa kuukaudessa. Tutkimuksen mukaan gluteeniton ruokavalio aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia 68 euroa kuukaudessa.

Anonymous (ei varmistettu)
52

Matkustimme vapuksi Itä-Suomeen kumpaankin lastemme mummolaan. Oli jotenkin hirveän hulvaton matka! Aava on tottunut matkustaja ja viihtyy kirjojen parissa hyvin. Aina toki matka sujuu paremmin, jos saa pelata vaikka Fruit ninjaa isin tabletilla... Oli jotenkin ihan vappufiilis, kun teimme matkaa koko vappuaattoillan. Haluaisin jakaa teille valokuvan, jossa Henrik ja Matilda tanssivat kunnon discojytää autotien reunassa ihan fiiliksissä, kun hetkeksi pysähdyimme jaloittelemaan. Pitäähän sitä nyt olla bileet vaikka keskellä tietä keskellä metsää lähellä iltayhdeksää!

Tilaa syöte RSS - keliakialiitto