Olet täällä

Anonymous (ei varmistettu)
0

Kun sattuu pitämään hyvästä teestä ja olemaan sen sorttinen ihminen, että arvostaa vanhoja rakennuksia, joita on entisöity hyvällä silmällä ja sisustettu oivaltavalla maulla, ei liene ihme, että olen viihtynyt Teeleidissä sen alkuajoista lähtien. Välillä käyntikerrat ovat olleet verkkaisempia, mutta viime aikoina olen itseni löytänyt sieltä makustelemassa erilaisia teelaatuja ja ostamassa tuomisia ystäville.

Teeleidi sijaitsee Jyväskylässä Lutakon Leidiksi nimetyssä Yrjö Blomstedin suunnittelemassa talossa, jonka ikä kipuaa jo sadan vuoden tuolle puolen. Erilaisia irtotee ja haudukelaatuja on tarjolla niin paljon, että valinnanvaikeus nostaa nopeasti päätään. Kasvojen eteen avautuvat teen säilytysrasiat tuovat nenään huumaavia tuoksuja pehmeistä hedelmällisistä tuoksuista aina mausteisempiin ja luonnonrouheisiin vaihtoehtoihin asti.

Meitä gluteenittoman ruokavalion noudattajia tietenkin kiinnostaa, onko teen lisäksi tarjolla meille sopivia herkkuja. Kyllä on. Kannattaa muuten kysyä Teeleidin henkilökunnalta Briitan banaanikakun nimeämisestä - se avaa mielenkiintoisen kurkistusluukun talon historiaan.

Istuimme ystäväni kanssa tovin jos toisenkin kahta erilaista vihreää teetä maistellen ja radiosta jazzia kuunnellen. Siinä unohtuivat maalliset murheet ja päivästä tuli jälleen keveämpi kulkea. Aina on aikaa jakaa hyvää teetä ystävän kanssa.

Tunnisteet: 
teehuoneJyväskylä

Lisää uusi kommentti