Olet täällä

Anonymous (ei varmistettu)
58

Teksti Ann-Mari

Tein eilen pitkästä aikaa macaronseja. Niistä saa hauskoja lahjoja, ne maistuvat kaikille ja ovat vielä tietenkin gluteenittomia. Muutama jekku niiden tekemisessä on, ja reseptejäkin on monia. Kokeilin tällä kertaa Kinuskikissan reseptiä. En kyllä saanut näistä ihan yhtä koreita kuin hän, mutta maistuivat kyllä hyvältä.

Kinuskikissa neuvoo lisäämään valkuaisvaahtoon suolaa, kaikissa resepteissä sitä ei suinkaan laiteta. Mantelijauho ja tomusokeri neuvottiin lisäämään siivilän läpi, mutta siitä ei ainakaan minulla tullut mitään. Sekoitin ne kyllä hyvin keskenään ja lisäsin sellaisenaan taikinaan. Jos siis riittää malttia, niin jauhot ja tomusokeri kannattaa siivilöidä.

Taikinaan saa väriä elintarvikevärillä, minä käytin punaista väriä. Ruskeita tein lisäämällä taikinaan vähän kaakaojauhoa.

Pursotin pellille pieniä kekoja, jotka sitten mukavasti laskeutuivatkin pieniksi kolikoiksi. Näiden piti malttaa kuivettua vähintään puoli tuntia.

Paistaessa huomasin, että 130 asteen lämpötila vaatii kyllä enemmän kuin 15 minuutin paistoajan. Ensimmäinen pellillinen jäi hieman raa'aksi, jolloin pohjat oli hankala saada irti leivinpaperista. 

Käytin täytteinä lemon curdia ja vadelmahilloa. Kannattaa antaa täytettyjen macaronsien kuivahtaa yön yli ennen kuin laitat ne rasiaan. Parhaimmillaan ne ovat tietenkin heti tuoreeltaan.

Kommentit

generic vardenafil online canada - buy generic vardenafil from india online order vardenafil 30 pills

Sivut

Lisää uusi kommentti