Olet täällä

Anonymous (ei varmistettu)
2

Sattuipa silmääni sivu, jossa maailman taideaarteita on katsottu keliaakikon silmin http://glutenimage.tumblr.com/

Ensi katsomalta kuvat ehkä jopa naurattavat, mutta pienen selailun jälkeen vaihtuneet maisemat ja tyhjät kohdat kuvissa konkretisoivat kuitenkin jotain oleellista keliakiasta. Näemmekö maailman hiukan eri tulokulmasta käsin?

Pidän itse kuvataiteista ja sen erilaisista ilmenemismuodoista. Taiteet ylipäätään kasvattavat henkistä pääomaamme ja ne lisäävät ymmärrystämme maailmasta ja itsestämmekin. Jään vielä toviksi pohtimaan näitä kuvia ja niiden herättämiä mielikuvia. Pystytkö itse sanoittamaan kuvista omia tuntemuksiasi keliaakikkona?

Tunnisteet: 
keliakiataide

Kommentit

Kuvista tulee mieleen jonkinlainen alkushokki, kun tuntuu ettei ole mitään syötävää. Kun gluteeniton ruokavalio tulee tutuksi, korvaavia parempia tuotteita on paljon. Viljapelto voisi olla kauraa, leivät vehnän sijasta jotain terveellisempää tattaria, maissia ym. Oikeastaan säälin lasta joka juoksee patonki kainalossa, tattaria kouraan! Luen ja kirjoitan puhelimella eka kertaa.
Hyvin tuli viesti perille myös mobiilisti. Taide terapoi ihmistä ja nostattaa esiin tuntemuksia, joita ei ehkä arkipäivässä kohtaa. Minulle tuli vähän samat tunnelmat lapsen kohdalla - kyllä patonkia terveellisempää ja maukkaampaa leipää on tarjolla! Sivuston taideotannasta tulee mielestäni hyvin myös esiin se, kuinka ruoka (ja tässä tapauksessa vilja) on liittynyt oleellisena osana ihmisyyteen. Gluteenittomassa ruokavaliossa vain pitää hiukan muokata tätä silmänkarttaa toiseen perspektiiviin, joka ei alkutotuttelun jälkeen ole lainkaan hassunpi.

Lisää uusi kommentti