Olet täällä

Anonymous (ei varmistettu)
73

Teksti Ann-Mari

Huh mikä reissu! Syyslomaviikko hurahti Kaisan jalkapallojoukkuuen kanssa Barcelonan lähistöllä. Neljän päivän peliturnaukseen yhdistettiin myös kaupunkilomailua (lue: shoppailua) Barcelonassa. Voitte kuvitella millaisen kassimäärän 57 nuorta naista saivat puolentoista päivän aikana Barcelonasta kerättyä. :-)

Meillä oli täyshoito itse pelipaikalla, mutta Barcelonasta meidän piti löytää lounas- ja illallispaikat kaikkiaan 64 henkeä käsittävälle porukallemme. Mission imbossible, ajattelin. Kun tytöt lähtivät shoppailemaan, siirryimme me aikuiset etsimään ruokapaikkoja, jotka pystyisivät ruokkimaan tällaisen porukan pienellä varoitusajalla.Tällainen tehtävä olisi ainakin Helsingissä aivan mahdoton järjestää.

Keskustan Catalunya-aukion laidalla on Hard Rock Cafe, suuntasimme ensiksi sinne. Sieltä lohkesikin meille tilaa, joten pääsimme syömään yhdessä. Tyttöporukassa on Kaisan lisäksi myös toinen keliaakikko. Vaikka ruokalistalla ei ollut mainintaa gluteenittomista vaihtoehtoista, löysivät molemmat tytöt reippaasti kysymällä lisätietoa. Pöytään tuotiin mahtava herkkuhampurilainen, nam! Ainoa haittapuoli oli se, että tytöt saivat annoksensa vasta kun ensimmäiset jo lopettelivat ruokailua. No, näinhän se aina käy isolla porukalla.

Lounaasta selviydyttyämme tytöt jatkoivat shoppailua ja me aikuiset suuntasimme etsimään illallispaikkaa. Joku meistä tiesti, että venerannassa on iso kauppakeskus, josta löytyy useita kivoja ravintoloita. Siispä sinne. 

Ulkoravintolat tarjosivat pieniä snack-annoksia, mutta vihdoin löysimme kivalta näyttäneen italialaisen ravintola. Siispä kysymään tarjontaa ja tilaa. Hovimestari mietti hetken, kävi keittiössä juttelemassa keittiömestarin kanssa ja palasi kertomaan, että tervetuloa, järjestämme teille illaksi tilaa. Halusin kuitenkin vielä varmistaa gluteenittomien ruoka-annosten saannin, sillä sehän ei aina pizza- ja pastapaikassa ole itsestään selvää. "Totta kai meillä on gluteenittomia vaihtoehtoja, haluatteko nähdä gluteenittoman listamme?" Ja toden totta, heillä oli pieni mutta hyvältä näyttänyt gluteeniton ruokalista. Varaus tehtiin siis saman tien. 

Kun itsensä uuvuuksin shoppailleet tytöt saatiin kerättyä hotellille, suuntasimme porukalla illalliselle. Ginos-ravintola oli kaikin puolin mainio tuttavuus. Tytöt löysivät sieltä mieleisensä ateriat ja vatsat saatiin täyteen. Kaisalle maistui spaghetti bolognese, toinen tyttö söi perinteisen kinkkupitsan.

Seuraavana päivänä suuntasimmekin sitten taas jo pääasian eli jalkapallon pariin. Hotellillamme oli useita gluteenittomia lounas- ja illallisvaihtoehtoja ja aamiaisella tytöt saivat gluteenittomat patongit. Lisäksi tarjolla oli muanakasta, pekonia, vihanneksia ja tuoreita hedelmiä. Olin myös ottanut mukaan pikapuuroja sekä paljon erilaisia energia- ja myslipatukoita. Ne hupenivatkin nopeasti ja yritin löytää paikallisista ruokakaupoista uusia tilalle. Se olikin sitten mahdoton juttu. Ehdin vain yhteen isompaan ruokakauppaan, josta löytyi kyllä makeita keksejä ja riisikakkuja, mutta ei gluteenittomia energiapatukoita.

Pelien välillä saimme nauttia hotellin mukaamme pakkaamat lounasleivät. Gluteenittomat patongit olivat suuret, mutta niitä ei oltu täytetty valmiiksi. Juustot ja kinkut oli pakattu elmukelmuun, joten usein tuntui tytöille maistuvan vain tuo kuiva patonki. :-) Onneksi tuoreita hedelmiä oli tarjolla yllin kyllin, niistä sai hyvin potkua päivään. Illalla sai sitten taas tankata vatsansa täyteen.

Ja hyvin tuntuivat eväät riittävän, sillä kotiintuliaisina oli kaksi pokaalia, hopeinen ja pronssinen. :-)

 

Kommentit

Muistatko mikä italialaisen ravintolan nimi oli? Entä missä hotellissa yövyitte?
Hei! Ginos oli tuo italialainen ravintola ihan siellä satamakadulla, ikkunat merelle päin. Jutun linkistä pääset käymään heidän sivuillaan, linkki on tuon spaghetti-kuvan alla. Me yövyimme hostellissa, kun kyseessä oli pienen budjetin pelireissu, Urbany Hostel oli sen nimi, osoite Gran Via de les Corts Catalanes 563, Barcelona. Sijainti oli lähettä Sagrada Familiaa eli kaupungin laidalla. Ihan kelpo hostelli. Huoneet olivat pienet ja vuoteet päällekkäin, pieni mutta siisti suihku samassa huoneessa.
allergy cough extreme hair fall https://stromectolivermect.com/# ivermectin for humans https://stromectolivermect.com/# ivermectin tablets https://ivermectinstrom.com/# ivermectin for human tablets https://stromectolivermect.com/# ivermectin for humans https://ivermectinst.com/# ivermectin for humans
pain relief for arthritis surgical hair replacement https://canadianexpresspharm.com/# online drugstore

Sivut

Lisää uusi kommentti