Olet täällä

Anonymous (ei varmistettu)
0

Kiitos Hanna  ruokahaasteesta! Kerronpa minäkkin yhden päivän aterioistani, tosin erittäin epätyypillisenä päivänä, lomalla ulkomailla. Kotiateriat kun on niin tylsiä ja samanlaisia,ettei niissä ole juuri kertomista... Ei vaan, kyllähän se syöminen yleensä sitä arkea on ja kerron varmaan tuonnempana jostain tavallisesta kotisyömisestäkin.

Reissussa ollessa syömiseen vaan liittyy aina sellainen jännitysmomentti, kuten saako ruokaa ollenkaan ja onko se varmasti gluteenitonta. Kiitos Keliakialiiton, käytin nyt toista kertaa valmiita gluteenitonta ruokavaliota koskevia käännöksiä, kun matkustin maahan, jonka kieltä en juuri osaa. Tässä tapauksessa Mallorcalle, terveisiä vaan Ninalle, ja kielenä siis espanja:

Aamupala hotellissamme oli makoisa ja monipuolinen, mutta pakko sanoa, että kyllä muutaman päivän jälkeen tökkii samanlainen aamiainen aamu toisensa jälkeen, vaikka se ei olisikaan gluteeniton. Tavallisessa ruokavaliossa kuitenkin oli vaihtelun varaa erilaisissa leivissä ja makeanpuolikin näytti olevan joka aamu erilainen. Minulle ja muille gluteenittomille tuotiin aamu aamun jälkeen uskollisesti tämännäköinen lautanen, mitä nyt kappalemäärä saattoi vaihdella ja ihan joka aamu ei ollut noita keksejä tarjolla. Ensimmäisenä kahtena aamuna leivät tuotiin valmiiksi paahdettuna (joten tiettävästi niitä ei paahdettu ainakaan samassa paahtimessa salin puolella tavallisten leipien kanssa).

Lounaalla kävimme Palman ostosreissulla Elambigussa ja viimein sain perinteisen espanjalaisen tortillan eli perunamunakkaan, nam! Kyytipoikana cola ja caffe con latte.

Illallisen söimme noin klo 20 hotelliamme lähellä sijaitsevassa Restaurante Miamissa. Pääruuaksi otin uuniperunan, todella maukas oliiviöljyn ja suolan kera sekä lihamixin. Tässä ravintolassa ei ollut tarjolla gluteenitonta kastiketta ,joten paljasta - mutta maukasta.

Jälkiruokaa teki tuona päivänä mieli, joten löysin jälkiruokamenusta gluteenittomalla merkinnällä varustetuista vaihtoehdoista seuraavan valmisannoksen:

Sin gluten, muchas gracias!

Millaisia kokemuksia sinulla on matkailusta, oletko saanut mahasi kylläiseksi gluteenitonta ruokaa?

Lisää uusi kommentti