Olet täällä

Anonymous (ei varmistettu)
0

Kesällä tulee usein reissattua ja tavattua ihmisiä. Omalle reissukartalleni osui pari erityisen hyvää kohdetta. Ensimmäiseen kohteeseen osuin käydessäni muistojen polulla katsastamassa Oriveden Opiston nykyistä tilaa. Kahvihampaan kolottaessa menimme paikalliseen Cafe Herkkuhetkeen, joka muistui televisio-ohjelmasta mieleemme. Täytyy myöntää, että Herkkuhetkessä oli tuoretta valinnanvaraa niin suolaisessa kuin makeassa tuotteessa ja kylmälaukku pelasti tällä kertaa ylitilaamisen vaaroilta tiskillä. Oli mukavaa maistella myös toisten lautaselta herkkuja, sillä useimmat tuotteet olivat gluteenittomia. Henkilökunta oli erittäin asiantuntevaa ja en hetkeäkään epäillyt, ettenkö olisi saanut minulle sopivaa lautasen täytettä.

Toinen miellyttävä tuttavuus oli tamperelainen Izakaya-ravintola Nomu. Soitimme kiireisenä päivänä pöytävarauksen ja kyselin puhelimessa luontaisesti gluteenittomasta ruokatarjonnasta. Kun saavuimme paikalle, oli tarjoilijalla paperilla lista kaikista ruuista, jotka voitiin minulle sopivaksi valmistaa, vaikken edes perinteistä soijakastiketta pysty käyttämään. Kun vielä sain erityisesti toiveitteni mukaisesti tehdyn juoman, olin kuin piispa pappilassa. Suosikikseni muodostuivat tulinen Yaki Kimchi & Tofu -annos ja juureslastut umami-majoneesilla:

Toivottavasti sekä Cafe Herkkuhetki että Nomu löytävät tiensä Jyväskylään. Molemmissa olisi ainakin yksi vakiokävijä lisää.

Kesän retkiä voi muistella vielä pitkään ja kesän kipunoista voi nauttia myös muutoinkin, vaikkapa talteen kerättyjen marjojen avulla. Mitähän hyvää näistä ajallaan keksisi?

Lisää uusi kommentti