Olet täällä

Anonymous (ei varmistettu)
0

Joskus sitä kyllästyy kaupan valmiiseen gluteenittomaan tarjontaan ja silloin on parasta ottaa omat keinot käyttöön ja alkaa leipomaan. Anopin synttäreitä vietettiin viikonloppuna ja kun olen ainoa gluteeniton lähipiirissämme, niin menen usein kylään oma kakku mukana. Näin ei kenenkään tarvitse nähdä mun takia vaivaa.

Aikoinaan olin kova leipomaan, mutta sittemmin leipomiset jäivät vähiin. Keliakian myötä olen taas ottanut sitäkin taas mukaan kehiin. Itse leipomalla tietää usein, että saa sitä mitä tilaa. 

Kehittelen hyvin paljon itse reseptejä. Tämä juustokakku on omia kokeilujani. Hyvää tästäkin tuli, jopa niin hyvää, että olisi tehnyt syödä enemmänkin.

 

Annan teillekin kakun ohjeen, jotta pääsette herkuttelemaan. Täytyy sanoa, että kakku syntyy helposti ja vie kielen mennessään . Tein tämän kakun uunivuuassa, jonka vuorasin talouspaperilla. 

 

Gluteeniton appelsiinijuustokakku

Pohja: 

150 grammaa gluteenittomia keksejä
75 gramma sulatettua margariinia

 

Täyte:
200 g Philadelphia tuorejuustoa
1,5 dl kuohukermaa
3 munaa
2 tl vaniljasokeria 
0,75 dl sokeria
1 appelsiinin mehu

1. Murskaa gluteenittomat keksit murusiksi. 
2. Sekoita sulatettu margariini joukkoon
3. Levitä muruseos irtopohjavuuan pohjalle ja laita jääkaappiin hetkeksi.
4. Sekoita kuohukerma vaahdoksi.
5. Lisää kermavaahdon sekaan tuorejuusto, kananmunat, vaniljasokeri, sokeri ja appelsiinin mehu.
6. Kaada tuorejuustoseos keksimurupohjan päälle vuokaan. 

 
Paista uunissa noin 200 asteessa noin 45 minuuttia. 
 
Kypsymiseen vaikuttaa vuuan koko, joten tarkkaile kakkua välistä.
 
Kakku on parhaimmillaan kun on saanut vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. 
 
Maiju

 

Lisää uusi kommentti