Olet täällä

0

Nyt kun keittiöremontti valmistui, en malttanut olla heti kokeilematta norjalaista lempiherkkuani: Bløtkakea!

Bløtkake on norjalainen perinteinen kermakakku, jonka usein löytää juhlien jälkiruokapöydistä varsinkin kesäaikaan (ei kuitenkaan yhtä usein kuin toista perinnekakkua eli kransekakea – tästä voinen kertoa myöhemmissä postauksissa). Itselleni tästä herkusta tulee usein mieleen suomalaisten, ja erityisesti lasten, suosikki mansikkakakku. Bløtkakessa käytetään vain useimmiten mansikoiden sijasta vadelmaa, mutta miksei siinä voisi mansikoitakin käyttää! Varsinkin kansallispäivänä Bløtkake koristellaan kuvassa näkyvään tapaan.

Itse pidän tästä kakusta kovasti, sillä olen varsin perso sen pääainesosalle – kermavaahdolle! Kuulun niihin ihmisiin, joiden mielestä kermavaahtoa ei koskaan voi olla liikaa leivonnaisissa (lieneekö meitä monta? wink). Parasta tässä kakussa kuitenkin on, että se on helppo tehdä täysin gluteenittomana!

Käytin tätä kakkua tehdessäni norjankielistä Dagbladetin reseptiä, joka löytyy osoitteesta https://www.dagbladet.no/mat/oppskrift/klassisk-glutenfri-blotkake. Suomensin sen tähän alle vapaamuotoisesti, jotta itse kukin voi kokeilla uutta kakkureseptiä kesän tuleviin juhliin. Kakusta ei tule kovin korkeaa, joten kakkupohjan halkaisemisessa täytyy olla tarkka.

Mielelläni kuulisin kommenteissa, miten kakun teko onnistui, jos päätitte tähän ryhtyä. En ole tätä itse tehnyt maidottomana, mutta luulisin, että lopputulos on melko sama, jos käyttää esimerkiksi soijakermaa.

Tämän myötä toivottaisin kaikille oikein hyvää kesää! laugh

Pohja

4 kananmunaa

2 dl sokeria

1 dl perunajauhoja

1 dl gluteenitonta jauhoseosta

2 tl leivinjauhetta

1 tl vanilliinisokeria

voita vuoan voiteluun

Täyte

5 dl kermavaahtoa

1 dl vadelmahilloa (tai mansikkahilloa)

Koristeluun

Tuoreita marjoja

 

- Sekoita kananmunat ja sokeri ja vaahdota. Sekoita kuivat ainesosat keskenään, ja lisää tämän jälkeen munavaahtoon.

- Voitele noin 24 cm (halkaisija) vuoka, ja kaada taikinaseos vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä.

- Halkaise kakkupohja kahtia ja erota osat. Levitä hillo ja osa kermavaahdosta toisen kakunosan päälle. Laita toinen puoli päälle ja käytä loput kermavaahdosta kakun peittämiseen. Koristele haluamillasi marjoilla.

Lisää uusi kommentti