Olet täällä

Anonymous (ei varmistettu)
2

Teksti Ann-Mari

Nyt kun kevään kuumin juhlaviikko on meneillään, ajattelin kertoa meidän juhlakautemme avauksesta viime viikolla. Juhlimme viime viikonloppuna mieheni syntymäpäiviä. Mitään isompia juhlia ei ollut kuulemma tarkoitus järjestää, mutta yllättäen hän sitten ilmoittikin perjantai-iltana, että lauantaina tulee sitten vähän sukua kahville. Jaahas. Mitäs sitten tarjottaisiin?

Kädessäni oli sopivasti uusi Kotiliesi-lehti, josta silmiini osui uuden rahkatuotteen mainos. Sellainen, jossa on reseptikin mukana. Ne ovat muuten varsin käteviä, vai mitä? Koukuttavat kyllä helposti ostamaan tuoteen ja kokeilmaan reseptiä. Niin tein minäkin.

Leivon kotona kaiken gluteenittomana, sillä reseptien muuntaminen gluteenittomille jauhoille on ihan helppoa. Näin kaikki voivat valita pöydästä mieleistään ilman että jokaisen gluteenittomuudesta tarvitsee erikseen kysellä.

Rahkaisen appelsiinisuklaakakun pohja oli sellainen peruspohja, joka tehdään keksimuruista ja voista. Simppeli ja nopea tehdä, ja se valmistui helposti Semperin gluteenittomista suklaakekseistä. Mitään jauhoja ei kakussa ollut sitten käytettykään, joten se oli helppo tehdä kokonaan gluteenittomaksi.

Ainoa hankala juttu oli se, että kakun piti hyytyä 4-5 tuntia. Siispä lauantaiaamuna vain vispilät töihin ja kakku kasaan. Vaikka kakussa on kaksi eri kerrosta, suklainen ja rahkainen, ei sen valmistamiseen kuitenkaan mennyt kuin vähän reilu puoli tuntia. Eli kakku vain jääkaappiin hyytymään ja itse suuntasimme päiväksi mökille puutarhahommiin. Iltapäivällä palattuamme oli kakku kauniisti hyytynyt ja sai vielä mansikoita ja tomusokeria koristeekseen. Sitten vain kahvipannu porisemaan - ja kas, sieltä ne vieraat jo tulivatkin. Ja maistui muuten taivaalliselta!

 

Tässä linkki reseptiin:

http://www.valio.fi/reseptit/suklainen-appelsiinimoussekakku/?gclid=CMiJ...

Kommentit

Nam! Lisäätkö reseptin vielä tähän! Tai linkitä, jos se löytyy netistä. Kiitos!
Hanna ja kaikki muut herkkusuut, nyt on linkki reseptiin lisätty postaukseen!

Lisää uusi kommentti