Olet täällä
Herkullista keliakiaviikkoa! Maistuisiko viikon kunniaksi tällainen valkosuklaa-vadelmamuffini? Gluteenittomana - tietenkin!
Tein nämä muffinit viime sunnuntain perhe-piknikille. Ne olivat niin hyviä, että en voi olla jakamatta reseptiä kanssanne. Veljenikin sanoi, että näitä saat tehdä toistekin. :-)
Gluteenittomat valkosuklaa-vadelmamuffinit, n. 12 kpl
2 kananmunaa
1 dl sokeria
½ dl kiehuvaa vettä
1½ dl gluteenittomia jauhoja
½ tl leivinjauhetta
50 g leivontavalkosuklaata
1 dl vadelmia
Kuorrute:
400 g tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
200 g leivontavalkosuklaata
2 tl vaniljasokeria
Koristeeksi:
strösseliä
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kiehuva gesi joukkoon koko ajan vatkaten.
Sekoita gluteenittomat jauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi aineet vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti sekaisin.
Rouhi valkosuklaa. Lisää valkosuklaarouhe taikinaan.
Jaa seos 12 muffinssivuokaan (silikoni on hyvä). Jaa vadelmat jokaisen muffinssin keskelle.
Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä.
Vatkaa tuorejuusto ja vispikerma vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää sula suklaa joukkoon ja sekoita hyvin.
Pursota kuorrute muffinssien päälle ja koristele strösseleillä.