Olet täällä

Anonymous (ei varmistettu)
482

Teksti Ann-Mari

Raparperit ovat nyt parhaimmillaan, ja meillä leivotaan uusi gluteeniton rapaperipiirakka joka viikko.

Tällä hetkellä olen erityisen ihastunut tähän rahkapohjaiseen rapaperipiirakkaan, jossa rahkan ja rapaperin yhdistelmästä tulee ihanan karamellimainen maku.

Raparperit voit pilkkoa ihan pieneksi ja laittaa rahkan alle, tai sitten voit sommitella pitkäksi leikatuista ja halkaistuista raparpereista erilaisia kuvioita piirakan pintaan. Raparperin luontainen värivaihtelu tuo hauskasti näyttävyyttä piirakkaan.

Gluteeniton raparperi-rahkapiirakka

Pohja:

150 g margariinia tai voita

1 dl sokeria

1 kananmuna

2 dl gluteenittomia jauhoja

1 dl perunajauhoa

1,5 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 raparperinvartta

1 prk rahkaa

1 kananmuna

1 dl sokeria

1,5 tl vaniljasokeria

 

Lämmitä uuni 200 asteeseen. 

Vatkaa huoneenlämpöiseksi pehmennyt margariini ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Lisää mukaan kananmuna ja sekoita tasaiseksi.

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan, ja sekoita tasaiseksi.

Levitä pohjataikina piirakkavuodan pohjalle ja reunoille. Helpotat työtä, kun otat avuksi gluteenittomia jauhoja ja ripottelet niitä taikinan pinnalle, näin sormet eivät tartu taikinaan.

Leikkaa raparperinvarret piirakkavuoan koon mukaan pitkiksi paloiksi ja halkaise ne kahteen tai kolmeen osaan. Voit myös halutessasi leikata varret ihan pieniksi paloiksi.

Sekoita rahka, kananmuna ja sokerit kulhossa tasaiseksi.

Jos leikkasit varret pieniksi paloiksi, levitä palat ensin pohjataikinan päälle ja lisää sitten lopuksi rahkaseos. Jos teit raparpereista pitkiä paloja ja haluat niiden jäävän päällimmäiseksi, levitä rahkaseos ensin pohjan päälle ja aseta raparperit vasta sitten päällimmäiseksi.

Paista piirakkaa 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes piirakka on kauniisti ruskettunut reunoilta.