Olet täällä

2

 

Viikko sitten lauantaina äitini saapui miehensä kanssa Turkuun. Päätimme käydä Ruissalossa lenkkeilemässä ja ilmat suosi ihanasti. Oli niin aurinkoista ja lämmintä! Olin juuri toipumassa flunssasta ja pakkasin reppuun mukaan kevyttoppatakin, mikä sai jo lähtiessä naurut ja paikanpäällä huomasin, että tosiaan, intiaanikesä oli saapunut. Se kestikin melkein viikon, mutta tänään on ollut jo viileämpää. Ihanaa, että kesä päätti palata vielä hetkeksi, vaikka toisaalta odotan jo malttamattomana rehellisen pimeitä syysiltoja <3 Ja jos muuten olet suunnittelemassa reissua Ruissaloon, noita auringonkukkia viljellään siellä matkan varrella ja niitä saa poimia vapaasti! Saa palan kesää mukaansa.

Kävimme myös äidin ja hänen miehensä kanssa Cafe Artissa, joka on yksi lempikahviloitani täällä Turussa, aivan jokirannassa. Sieltä saa suussasulavan makeita gluteenittomia mutakakkumuffinsseja! Ennen kahvilareissua kävimme ihailemassa Kakolaa, Turun pahamaineista vankilaa, joka on jo tyhjillään ja jonne rakennetaan asuntoja. Niistä tulee varmasti upeita ja paikan historia värittää niihin omaa magiaansa. 

Eilen olin Turun Messukeskuksessa sometiimin infossa, sillä olen yksi vapaaehtoisista someäänenkantajista Turun kirjamessuilla. Jenni Haukio oli kertomassa kirjamessujen ohjelmasta ja samalla saimme tutustua toisiin sometiimiläisiin. Oli pitänyt etukäteen ilmoittaa, jos on ruokarajoitteita ja heti paikanpäälle saavuttuani, minulle kerrottiin, että minulle oli varattu gluteenittomia herkkuja. Oli ihan mielettömän hyvää kinkkupiirakkaa! Ja tuli lämmin fiilis siitä, miten minut oli keliaakikkona huomioitu. Sai mahan täyteen ennen infopläjäystä :)

Ja tänään kävin ystäväni kanssa Eerikinkadulla sijaitsevassa Pure Herossa syömässä raakakakut ja juttelemassa kuulumisia <3 Oli ihanaa ja Tiramisu-kakku oli taivaallista! On mukavaa, että löytyy kuppiloita, joista saa myös terveellisempiä vaihtoehtoja. Aamulla kävin HIIT-treenissä, joten kakkuilulle oli myös tarvetta ;) 

Syksyn alku on siis sujunut melkoisen makoisissa merkeissä. Aloitin myös kolmannen opiskeluvuoteni yliopistossa ja tänä syksynä teen kandidaatin tutkinnon mediatutkimuksessa. Jännittää, mutta samalla olo on mielettömän innostunut. Menen epämukavuusalueelle, sillä tutkimuspuoli ei ole vahvuuteni, mutta haasteet ovat enemmän kuin tervetulleita. Kandin ja muiden opintojen vastapainoksi täytyykin olla kakkuiluja ja muita rentouttavia aktiviteetteja, niin jaksaa. Miten teidän syksy on lähtenyt käyntiin? Ja jos on heittää jotain hyviä kahvilavinkkejä, niin heitelkää ihmeessä! 

Lämpöisiä syyspäiviä!

- Nora

Tunnisteet: 
keliakiaherkuttelua