Olet täällä

71

Kesä on ulkoilun kulta-aikaa. Tosin nykyään säät tuntuvat olevan kuin morsiamet - ikinä ei tiedä, milloin sataa tai paistaa. On ihanaa, kun aurinko porottaa ja silloin kannattaa mahdollisuuksien mukaan ottaa siitä kaikki irti. Pakata piknik-eväät reppuun ja lähteä ulkoilemaan tai vain istuskelemaan. Pari viikkoa sitten siskoni tuli luokseni Turkuun ja vietimmekin monta tuntia piknikillä.

Ostimme raikkaat salaatit ja siihen kylkeen makoisia herkkuja. Suklaa tosin ei ole otollisin vaihtoehto, sillä sulaminen on taattu. Tortillachipsit toimivat aina! Vähän protskupatukkaa kylkeen ja raakasuklaata, niin pysyy homma balanssissa ;) Makoilimme Tuomiokirkon puistossa ja juttelimme kaikesta maan ja taivaan välillä. Muutamme elokuussa Helsinkiin kämppiksiksi. Aloitan siellä Keudassa media-alan perustutkinnon ja samalla suoritan filosofian maisterin tutkintoa etänä Turun yliopistolle. On ihanaa päästä uusien asioiden pariin ja vaihtaa maisemaa, vaikka rakastan Turkua yli kaiken. Onneksi saan viettää melkein koko kesän Turussa, koska tämä on äärettömän kaunis paikka, etenkin kesäisin.

Kävin toissapäivänä ystäväni Roosan kanssa Turun Kakolan kahvilassa. Kakola on vanha vankila, jossa on nykyään hotellihuoneita ja kohta myös vuokrattavia (ja ehkä myös ostettavia?) asuntoja. Kahvila oli superkodikas ja tarjottavat kauniita. Söin suklaakuppiin tehdyn leivoksen, jonka sisällä oli mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Niin hyvää, ettei melkein kerrotuksi saa! Halusimme mennä jonnekin kahvilaan, jossa emme olleet aikaisemmin käyneet. Kesäisin avataan usein söpöjä ja viihtyisiä kahviloita, jotka eivät muutoin ole auki. Niissä on omanlaisensa tunnelma, mikä kannattaa ehdottomasti kokea. Esimerkiksi sadepäivisin kahvilareissut ovat pop.

Onko kesä ollut muuta kuin herkuttelua? Vähän alkaa tuntua, että ei, mutta kesä on hyvä syy herkutella. Jäätelö toimii aina, etenkin kuumina päivinä. Isän luokse mennessä on enemmän sääntö kuin poikkeus nauttia Vienetta-jäätelöä. Tykkään siitä, että jäätelön seassa on esimerkiksi suklaapaloja. Nam!

Tiedättekö, minkälaisen ihanan yllätyksen kohtasin Fazer-kahvilassa? Kävin Espoon Ainoa-kauppakeskuksessa ystäväni Siirin kanssa ja siellä oli tarjolla maittavan näköisiä leipiä. Kysyin, onko heillä jotain suolaista gluteenitonta vaihtoehtoa. Sain vastaukseksi, että lähes kaikki leivät on mahdollista saada gluteenittomana. Olin haltioissani ja valitsin katkarapuleivän. Se oli niin hyvää! Kannattaa todellakin rohkeasti kysyä kahviloissa ja ravintoloissa gluteenittomia vaihtoehtoja. Lähes aina niitä on ja usein enemmän kuin on olettanut.

Piknikeille kannattaa pakata sellaista syötävää, josta tykkää. Leivät, hedelmät, kuivahedelmät, pähkinät, smoothiet, proteiini-ja suklaapatukat, sipsit ja esimerkiksi itsetehdyt piirakat ovat hyviä vaihtoehtoja. Mukaan hyvää lukemista ja/tai ihanaa seuraa, niin hyvä piknik on taattu. Myös salaatit tuovat virkeyttä ja ovat mukavan raikkaita. Olen suunnitellut meneväni pian piknikille parin ystävän kanssa ja sinne ajattelin leipoa jotain hyvää gluteenitonta piirakkaa. Jos tulee mieleen jotain gluteenitonta suolaista ja/tai makeaa piirakkaohjetta, niin otan mielelläni ehdotuksia vastaan.

Oletteko ehtineet viettämään aikaa ulkosalla ja käyneet piknikeillä? Minkälaiset piknik-eväät ovat mieleenne? :)

Iloisia kesäpäiviä!

- Nora