Olet täällä

0

Pian on se aika vuodesta, kun saa taas glögijuustokakkua! Kyllä, se on se, mitä eniten odotan - ainakin mitä tulee notkuvaan jouluruokapöytään. Eilen kävin isäni ja äitipuoleni luona syömässä kinkkua ja muita jouluruokia, ja voi kun oli taas hyvää. Ihmeteltiin isän kanssa, kuinka jotkut kyllästyvät jouluruokaan jo Tapaninpäivään mennessä, kun me voisimme syödä sitä kaksi viikkoa putkeen. Ihan kevyesti. Ei sillä tavalla kevyesti, että nälkä jäisi... Isälle eilinen kinkku oli jo tämän vuoden neljäs, itselleni "vasta" ensimmäinen. Pitää ensi vuonna petrata.

Olen pari edellistä joulua saanut suunnitella ja toteuttaa perheemme jouluherkkupöydän, eli jälkkäriosaston. Uskon osaston olevan tässä kohtaa ihan oikea sana kuvaamaan sitä, koska herkkua on ollut jos jonkinmoista. Glögijuustokakku on ollut herkuista herkuin jo kahden joulun ajan, enkä usko, että sille vielä vähään aikaan löytyy edes haastaajaa. Kannattaa kokeilla tehdä sitä, koska kuvitelkaa glögi+ihana juustokakku. Njam.

Tänä vuonna en ehdi tekemään jouluherkkuja, kuten edellisvuosina, koska pääsen lähtemään Vaasaan (jossa äitini ja sisarukseni asuvat) siten , että saavun Vaasaan vasta jouluaattoyönä. Onneksi siskoni kuitenkin hoitavat tänä vuonna ihanat herkut pöytään! Arvatkaa mitä he ovat luvanneet tehdä? Glögijuustokakkua! 

Odotan sitä, että saan hengähtää tekemisentäyteisen vuoden jälkeen. Olen oikeastaan lomaillut viimeksi viime jouluna. Sen jälkeen on aina ollut joko töitä tai opintoja tai molempia. Tulee todellakin tarpeeseen, että saa nukkua pitkään ja oikeastaan tehdä mitä vaan ilman sen kummempia aikatauluja. Tosin, kandia joudun kirjoittelemaan, koska palautus on tammikuun lopussa. Mutta aiheeni kiinnostaa minua niin paljon, että sitä on pääsääntöisesti hauskaa tehdä. Ihanaa vaihtaa hetkeksi ympäristöä ja päästä äidin luomaan joulutunnelmaan. Odotan oikean kuusen tuoksua ja kotoista hälinää <3

Yhdessäolo rakkaiden kanssa on myös yksi syy aina odottaa joulua. Arjen kiireiden keskellä ei ehdi sillä tavoin rauhoittumaan ja vain viettämään aikaa, etenkin kun itse asun nyt aika kaukana äidistäni ja sisaruksistani. Hyvä ruoka siihen päälle, niin kaikilla on entistäkin parempi mieli. Tosin aina vähän pitää stressata sitä, että saahan tarpeeksi kinkkua, koska se on toinen intohimoni joulun alla. Voisin syödä koko kinkun muutamassa päivässä yksin. Muistuttelen äitiä aina ylireagoimiseen asti siitä, että hän muistaa käyttää gluteenittomia korppujauhoja kinkun kuorrutuksessa. Jos ei olisi kinkkua, ei olisi joulua.

                  

Minkälaisia jouluherkkuja ja/tai -perinteitä teillä on? Tuntuu uskomattomalta ajatella, että jouluaatto on enää kahden yön päässä. Mihin se aika oikein katoaa. Vaikka toisaalta, tämä viikko on tuntunut pitkältä, kun on pitänyt ehtiä hoitamaan kaikki velvollisuudet ennen loman alkamista. Mutta se fiilis, kun kaikki on hoidettu ja bussi kaartaa kohti Vaasaa - sitä ei voita mikään. Paitsi ehkä jääkaapin oven avaaminen ja glögijuustokakun näkeminen.

Rauhaisaa ja herkullista joulunaikaa jokaiselle!

- Nora

 

Tunnisteet: 
keliakiajoulu