Olet täällä

0

Eilen tein kevyen paluun arkeen muutaman viikon joululomalta. Olin yliopistolla kahvittamassa yhdessä tilaisuudessa ja samalla vein yhden kurssin viimeistellyn oppimispäiväkirjani opettajan toimistohuoneen postilaatikkoon. Nyt keväällä on ihan uusia juttuja opintojen saralla, saa nähdä miten niistä selviän. Koko viime syksyn sain ihanasti opiskella pelkästään kirjallisuutta, mutta nyt keväällä käyn pakollisia ruotsin- ja englanninkursseja. Ensi vuonna kirjoitan kandidaatintutkintoa, joten kaikki pakolliset on hyvä suorittaa ajoissa alta pois.

Koska loma oli rentouttava, on akut ladattuina uusiin haasteisiin. Vietin koko loman Vaasassa äitini, hänen miehensä ja sisarusteni kanssa. Oli kyllä niin haikeaa palata takaisin omaan yksiöön, kun reilu pari viikkoa koko ajan ympärillä oli hälinää. Lomalla herkuttelin mielin määrin ja laskin viikossa syöneeni kilon kuivattuja taateleita suklaiden ja muiden herkkujen ohessa. Ihan kunnioitettava suoritus! Taisin syödä niitä kilon lisää toisella lomaviikolla...

        

Ja ilokseni voin kertoa, että kinkku sai kuorrutteen gluteenittomista korppujauhoista, vaikka pelkäsin, että tapahtuu virhe kaiken kiireen keskellä :D Kinkkua ei kyllä voita mikään, voisin syödä sitä vaikka joka päivä, samoin kuin bataattilaatikkoa ja savulohta sekä kananmunia majoneesikuorrutteella. Jälkiruoksi tein glögijuustokakun ja daim-pähkimäkeksejä. Olimme saaneet myös syntisen hyvää suklaakakkua äidin työnantajalta ja se oli gluteenitonta. Koko ajan oli myös suklaata saatavilla, nälässä ei tarvinnut olla.

       

Uutena vuotena teimme tortilloja, joissa oli monenmoista täytevaihtoehtoa. Perheemme ainoana keliaakikkona kokosin lautaselleni vain täytteitä, sillä eiväthän tortillapohjat juurikaan maistu miltään, joten jouluisten hiilarihöttöjen jälkeen päätin syödä hieman kevyemmin. Jouluaattona join hieman punaviiniä, muuten pyhät menivät ilman alkoholia. Olen pitkään ollut absolutisti, mutta viime kesänä päätin, että juon harvakseltaan ja fiiliksen mukaan. Se on tuntunut hyvältä päätökseltä.

Kaiken kaikkiaan loma oli yksi parhaimmista ja oli ihanaa viettää aikaa rakkaiden kanssa, joita nykyään näen niin harvoin, kun asun Turussa. Onneksi vuoden päästä on taas joulu! On vieläkin vähän haikea olo, että taas joulu tuli ja meni, mutta toisaalta on ihanaa mennä taas eteenpäin ja katsoa, mitä tämä vuosi pitää sisällään. Paljon kaikkea kivaa!

Ihanaa alkanutta vuotta kaikille! Pitäköön se sisällään paljon iloa ja gluteenittomia uutuustuotteita! :)

-Nora

Lisää uusi kommentti